Drugi športi

Zorman razkril seznam rokometašev za kvalifikacije za SP

Ljubljana, 23. 04. 2024 10.14 | Posodobljeno pred 10 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.M., STA
Komentarji
0

Slovensko moško rokometno reprezentanco maja čakata kvalifikacijski tekmi proti Švici za nastop na svetovnem prvenstvu. Selektor reprezentance Uroš Zorman je na novinarski konferenci sporočil, katere rokometaše je povabil na priprave.

Slovenski rokometaši bodo prvo tekmo proti Švici odigrali 9. maja v Kopru, povratni obračun pa bo tri dni kasneje v Winterthuru. Svetovno prvenstvo je na sporedu januarja prihodnje leto.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Uroš Zorman je ob razkritju seznama dejal, da na njem ni velikih presenečenj. V primerjavi z zadnjimi reprezentančnimi akcijami bosta manjkala Tilen Kodrin zaradi pričakovanega rojstva otroka in Matej Gaber zaradi poškodbe. "Čaka nas zadnje dejanje pred olimpijskimi igrami. Nadejam se, da bom te kvalifikacije odpeljali pozitivno in bomo lahko dodali še to kljukico letošnjim uspehom," je na novinarski konferenci v Ljubljani dejal Zorman. Ob tem je potrdil, da Slovenija v dvoboj vstopa kot favorit, a opozoril, da v rokometu ni lahkih nasprotnikov.

Slovenska rokometna reprezentanca
Slovenska rokometna reprezentanca FOTO: AP

"Švicarji igrajo nemški slog rokometa, s trdo igro, zato se bomo morali dobro pripravit na njih. Res je, da se je njihov najboljši igralec zadnjih let Andy Schmidt upokojil po evropskem prvenstvu, a bo zdaj nastopal v vlogi selektorja," je dodal. Slovenski selektor je ob tem še ocenil, da kljub dolgi klubski sezoni in dejstvu, da v nadaljevanju sledi največje letošnje tekmovanje - olimpijske igre - ne pričakuje težave z motivacijo igralcev. Če ne drugega, gre za zadnje dejanje pred olimpijskimi igrami, je opozoril Zorman, ki pa je ob tem zanikal, da bosta tekmi s Švico neke vrste selekcija za olimpijsko reprezentanco. "Trenutno še ne razmišljam o poletju," je zaključil.

Na Zormanovem seznamu so naslednji igralci:
- vratarji: Klemen Ferlin (Erlangen), Urh Kastelic (Lemgo), Urban Lesjak (Eurofarm Pelister);
- krilni igralci: Blaž Janc (Barcelona), Gašper Marguč (Veszprem), Domen Novak (Wetzlar), Staš Slatinek Jovičić (Trimo Trebnje), Tadej Mazej (Celje Pivovarna Laško);
- zunanji igralci: Dean Bombač (Pick Szeged), Mitja Janc (Celje Pivovarna Laško), Borut Mačkovšek (Pick Szeged), Nejc Cehte (Eurofarm Pelister), Peter Šiško (Gorenje Velenje), Jure Dolenec (Limoges), Tadej Kljun (Balatonfüredi), Aleks Vlah (Alborg), Miha Zarabec (Wisla Plock);
- krožni napadalci: Blaž Blagotinšek (Flensburg Handewitt), Kristjan Horžen (Gummersbach), Matic Suholežnik (Zagreb) in Jernej Drobež (Gorenje Velenje).

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.