Nogomet

Ugibanj vendarle konec: Cesar novi trener Maribora

Maribor , 14. 10. 2024 10.44 | Posodobljeno pred 29 minutami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Potem ko so sredi prejšnjega tedna v Ljudskem vrtu presenetljivo odpustili Anteja Šimundžo, so na njegovo mesto pripeljali zamenjavo, o kateri se je največ govorilo. Nov trener Maribora je postal Boštjan Cesar. Podpisal je do leta 2027.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Zahvaljujem se NK Maribor in vodilnim možem, da so me izbrali, mi predstavili projekt ter omogočili priložnost. Vemo, kaj Maribor pomeni v Sloveniji, kako bogato zgodovino ima in v čast mi je, da bom del klubske prihodnosti. Imel sem cilj in vizijo, da ostanem povezan s slovenskim nogometom," je Boštjan Cesar ob naznanitvi povedal za klubsko spletno stran. 

"Gre za velik projekt in zelo vesel ter ponosen sem, da skupaj začenjamo ta izziv. Veselim se sodelovanja z igralci, sestavil sem strokovni štab z nekaterimi novimi sodelavci, ob tem pa tudi ljudje, ki so doslej veliko prispevali za ta klub, ostajajo z nami. Vsi, ki me poznajo, vedo, kakšen je moj značaj. Prizadeval si bom, da bomo na igrišču enotni," je dodal eden najboljših branilcev v zgodovinski slovenskega nogometa. 

Cesar je strokovnemu štabu dodal legendo kluba Jasmina Handanovića, Aleksandra Radosavljevića in Boštjana Jokića. V Ljudskem vrtu pa ostajajo dosedanji strokovni sodelavci Aleš Mertelj, Željko Filipović, Mitja Pirih in Milan Vulović.

Boštjan Cesar je zaradi odsotnosti Matjaža Keka slovensko reprezentanco nekajkrat vodil celo sam.
Boštjan Cesar je zaradi odsotnosti Matjaža Keka slovensko reprezentanco nekajkrat vodil celo sam. FOTO: Luka Kotnik

Spomnimo, Ante Šimundža je brez službe ostal po nesrečnem porazu v zadnjih sekundah štajerskega derbija s Celjem. Skoraj istočasno je Cesar prevzel reprezentančni tabor in vlogo pomočnika selektorja, za kar mu je Matjaž Kek po zmagi v Kazahstanu namenil nekaj pikrih besed. Samo po sebi se je ponujalo, da bo prav on naslednik Šimundže na mariborski klopi, a je presenetljivo dolgo čakanje iz dneva v dan sprožalo več ugibanj. Sedaj jih je vendarle konec. 

"Veliko delo je pred menoj opravil gospod Šimundža, ekipa je v dobrem stanju, seveda pa bom skušal vpeljati še določene taktične in tehnične novosti oz. spremembe. Cilji so znani, boj za trofeje v Sloveniji in uvrstitev v evropska tekmovanja, kar se sklada z mojimi ambicijami, tako da se veselim začetka skupne poti in verjamem, da bo uspešna," je ob podpisu še povedal Cesar.

Zanj bo to prva samostojna trenerska funkcija v članskem nogometu. Pred tem je za krajši čas vodil reprezentanco do 19 let, nakar je od januarja 2022 opravljal delo pomočnika v članski izbrani vrsti. 

Ante Šimundža je presenetljivo sklenil svojo drugo epizodo na klopi Maribora po porazu s Celjem. Vijoličasti trenutno zasedajo drugo mesto v prvenstvu in so le točko za vodilno Olimpijo.
Ante Šimundža je presenetljivo sklenil svojo drugo epizodo na klopi Maribora po porazu s Celjem. Vijoličasti trenutno zasedajo drugo mesto v prvenstvu in so le točko za vodilno Olimpijo. FOTO: Damjan Žibert

Ni pa edini novinec v vijoličastem taboru. Ekipi se je v ponedeljek, kot poroča Večer, pridružil tudi tunizijski reprezentant Omar Rekik. Nekdanjega člana Arsenala se prav tako že dlje časa povezuje s podpisom za Maribor, potem ko je od konca avgusta prost igralec. Na uradno potrditev prestopa še čakamo, a se bo najverjetneje zgodil že danes. 

Na Nizozemskem rojeni osrednji branilec je v Arsenal iz berlinske Herthe prestopil januarja 2021. Za člansko ekipo topničarjev ni dobil priložnosti, večino časa je bil posojen. Za B ekipo Londončanov je zbral 17 nastopov, v lanski sezoni je bil član švicarskega prvoligaša Servette. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bik123
14. 10. 2024 11.38
ne bo zdrzal niti do konca sezone..kaj sele 2027
Dinho8O
14. 10. 2024 11.36
Clovek s taksnim moralnim kompasom ne more biti dober trener, kaj sele psiholog mladim igralcem.
tincoop
14. 10. 2024 11.32
Ne bo v mariboru več veselja s fuzbalom. Najprej zeleni sponzor, nato ostanki turškega "strokovnjaka". Čaka nas Mandaricev scenarij...
mackon08
14. 10. 2024 11.29
Podpisal do leta 2027 odpoved 2024 ali začetek 2025.
the kop
14. 10. 2024 11.25
hhahaha! kako nizka je padel mb!!
PROTI VSAKRSNI KORUPCIJI
14. 10. 2024 11.14
+1
Dam mu dva meseca. Po tem bo trenural samo se pionircke v Hocah, ali na Slovanu…
Marjan h.1966
14. 10. 2024 11.13
+3
Glede na mariborske navijače, ki jim nikoli nič ne paše ne bo dolgo.
dule100
14. 10. 2024 11.07
+3
Ne bo dolgo! 🤫