Nogomet

Mlakar: Gol proti Kazahstanu je potrditev, da sem na pravi poti

Ljubljana, 14. 10. 2024 07.47 | Posodobljeno pred 3 urami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska članska nogometna izbrana vrsta je na zahtevnem gostovanju v Kazahstanu v okviru Uefine Lige narodov v skupini B3 prišla do težko prigarane, a izjemno pomembne zmage (0:1). Zmagoviti zadetek je dosegel Jan Mlakar, slovenska obramba pa do konca srečanja v Almatyju ni dopustila domačim nogometašem, da bi resneje ogrozili Jana Oblaka. Po visokem porazu v Oslu so nove tri točke na slovenskem računu več kot dobrodošel obliž pred zaključkom omenjenega tekmovanja v mesecu novembru.

Tedaj bo že jasno, ali je varovancem selektorja Matjaža Keka uspel veliki met z osvojitvijo skupine B3 in posledičnim napredovanjem v najkakovostnejšo skupino A Uefine Lige narodov.  

A za to bo treba novembra preskočiti zelo visoki oviri, reprezentanci Norveške in Avstrije. Slednja je precej lažje od pričakovanj odpihnila Erlinga Haalanda in druščino (5:1) ter tako poskrbela za izjemno zanimiv zaključek v "slovenski" skupini, v kateri imajo omenjene tri reprezentance dva kroga pred koncem po sedem točk, odpisani Kazahstan pa ostaja pri eni sami točki.

Jan Mlakar je z izjemnim golom poskrbel za nove, zelo pomembne tri točke slovenske reprezentance na gostovanju v Kazahstanu.
Jan Mlakar je z izjemnim golom poskrbel za nove, zelo pomembne tri točke slovenske reprezentance na gostovanju v Kazahstanu. FOTO: Luka Kotnik

Junak obračuna v Almatyju je bil krilni nogometaš Jan Mlakar, ki mu v zadnjem obdobju v klubu ne gre vse po načrtih. Za nameček pa se je ubadal še z določenimi zdravstvenimi tegobami. "Še dobro, da se je na koncu tako razpletlo. Menim, da je naša zmaga proti Kazahstanu več kot zaslužena. Poznala se je utrujenost po dolgi poti iz Osla, gol pa je bil prekrasen, zaradi česar sem še toliko bolj vesel," je po tekmi in minimalni zmagi nad Kazahstanom (0:1) dejal dobro razpoloženi Mlakar.

"Včasih je treba malce potrpeti, stisniti zobe in prej ali slej bo prišla nagrada. Gol proti Kazahstanu je potrditev, da sem na pravi poti. Še bolj kot z zadetkom pa sem navdušen nad značajem slovenske reprezentance, ki je znova prikazala pravi obraz, ko je bilo to najbolj potrebno. Gremo naprej," je še pristavil Jan Mlakar.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zmerni pesimist
14. 10. 2024 11.03
+1
Mi izgubili od norveške avstrija povozila norveško
Blue Dream
14. 10. 2024 11.11
+2
Bratje Slovani
14. 10. 2024 09.51
+4
Torej v italijanski 2 ligi ne igra,pa je na pravi poti!???
kala 09
14. 10. 2024 09.39
+6
Gol zelo lep,ampak ena lastovka ne prenese pomladi.
Blue Dream
14. 10. 2024 09.06
+7