Nogomet

Uefa z zahvalo zvestim navijačem: 10 tisoč jih bo finale Lige prvakov spremljalo brezplačno

Ljubljana, 14. 02. 2022 14.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Jakob Batič
Komentarji
5

Predsednik evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin je naznanil, da bo Uefa letos na poseben način nagradila zveste navijače klubov, ki se jim bo uspelo prebiti v finale tekmovanj pod njenim okriljem. Za odločilne tekme v Ligi prvakov, Ligi Evropa, Konferenčni ligi in Ligi prvakinj bodo pri Uefi skupno podarili 30 tisoč vstopnic, od tega kar tretjino za finale najprestižnejšega klubskega tekmovanja na svetu, ki bo 28. maja v Sankt Peterburgu.

Navijači Chelseaja pred začetkom lanskega finala Lige prvakov v Portu. Na tribunah je bilo takrat zaradi koronskih omejitev dobrih 15 tisoč nogometnih navdušencev.
Navijači Chelseaja pred začetkom lanskega finala Lige prvakov v Portu. Na tribunah je bilo takrat zaradi koronskih omejitev dobrih 15 tisoč nogometnih navdušencev. FOTO: AP

"Navijači sodelujočih ekip na letošnjih finalih klubskih tekmovanj bodo imeli na voljo veliko brezplačnih vstopnic, s čimer jih želimo nagraditi za njihovo zvesto podporo evropskemu nogometu med covidno krizo," so sporočili z Uefe. 

Za finale Lige prvakov bo krovna nogometna organizacija na stari celini navijačem namenila deset tisoč vstopnic (po pet tisoč vsakemu klubu), za finale Lige Evropa osem tisoč, po šest tisoč pa jih bodo prejeli privrženci ekip v finalih Konferenčne lige in Lige prvakinj. 

Kdo pa bodo prejemniki teh vstopnic? "Vsak od finalistov bo lahko z brezplačnimi vstopnicami nagradil svoje najzvestejše privržence, ne bo pa jih smel nameniti sponzorjem, klubskim partnerjem ali svojim funkcionarjem," so pojasnili pri Uefi. Klubi finalisti bodo te vstopnice najverjetneje razdelili med tiste z najdaljšim stažem letnih kart ali tiste, ki so se v določenem obdobju udeležili največ gostujočih tekem. 

Pri Uefi se trudijo, da bi bile največje tekme še naprej dostopne vsem navijačem.
Pri Uefi se trudijo, da bi bile največje tekme še naprej dostopne vsem navijačem. FOTO: AP

Obenem so bile za nadaljnje tri sezone (2022, 2023, 2024) zamrznjene cene nekaterih vstopnic za finale Lige prvakov. Za četrto kategorijo bodo morali navijači tako še naprej odšteti po 70 evrov, še 110 evrov več pa stanejo (in bodo stale) vstopnice tretje kategorije. Te cene so sicer v veljavo stopile predlani. Kot so pojasnili pri Uefi, želijo s tem poskrbeti, da bi bile tudi največje nogometne tekme še naprej dostopne vsem nogometnim ljubiteljem.

"Navijači so srce našega športa. Menimo, da bi bil to lep način za prepoznavo težav, ki so jih doživljali v zadnjih dveh letih, ko jim je kljub vsemu uspelo podpirati svoje ekipe in živeti svojo strast," je ob tem povedal Aleksander Čeferin in dodal: "Navijači so sestavni del nogometnega razvoja in zagotoviti moramo, da se bodo lahko zgodovinskih trenutkov svojih ljubljenih ekip še naprej udeleževali po dostopnih cenah."

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ZIPPO
14. 02. 2022 19.14
V vsej tej mizeriji, ki vlada že dve leti po svetu, je ta lepa odločitev našega predsednika Uefe ena izmed redkih, če ne celo edina, ki bo razveselila vse te ljudi! BRAVO Aleksander! 👍⚽
ho?emVšolo
14. 02. 2022 17.05
+1
Bravo Peter! Glasujem za ime leta Evrope!
Eastman
14. 02. 2022 18.38
+0
A ker tala karte? A potem boš tudi Janšata volil, ker tala bone?
janez 2
15. 02. 2022 07.21