Nogomet

Slovenski ženski nogomet nikoli višje na lestvici Fife

Ljubljana, 28. 10. 2022 16.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ženska članska nogometna reprezentanca Slovenije leto 2022 končuje z novim mejnikom. Varovanke selektorja Boruta Jarca so se zavihtele na 42. mesto Fifine lestvice reprezentanc. Tako visoko Slovenija še ni bila. Na prvem mestu je reprezentanca ZDA, sledita ji Švedska in Nemčija. Odkar selektor Borut Jarc vodi reprezentanco, se ta uspešno vzpenja na Fifini lestvici. Leta 2018 je bila na 62. mestu, ko je Borut Jarc postal selektor, v teh štirih letih in pol pa je napredovala za kar 20 mest.

Slovenija je naredila velik korak naprej na lestvici Fife.
Slovenija je naredila velik korak naprej na lestvici Fife. FOTO: Liisi Troska jalgpall.ee

Slovenska reprezentanca nadaljuje z delom. Varovanke selektorja Boruta Jarca se bodo zbrale vnovič 7. novembra. Selektor Jarc je obelodanil seznam igralk, na katere računa na akciji. V sklopu priprav, ki bodo potekale na slovenski Obali, bo Slovenija na koprski Bonifiki v soboto, 12.11., odigrala tudi prijateljsko tekmo proti reprezentanci Kosova. "Ženska reprezentanca je po koncu kvalifikacij za SP 2023 v fazi doselekcioniranja. Vse to poteka v skladu s planom in načrtom. Za tokratno akcijo smo vpoklicali nekaj mladih igralk, ki bi jih radi videli na delu. Da jih vidimo, testiramo in da pokažejo, iz kakšnega testa so. S tem bomo nadaljevali tudi v prvih akcijah, ki sledijo v letu 2023. To pa delamo z namenom, da bi imeli do julija 2023 pred začetkom kvalifikacij za naslednje evropsko prvenstvo neko jasno fiksno podobo reprezentance," je pred zborom reprezentance za uradno spletno stran NZS pojasnil selektor Borut Jarc.

Nikoli višje na Fifini lestvici
Reprezentanca leto 2022 končuje z novim mejnikom. Varovanke slovenskega selektorja Jarca so se zavihtele na 42. mesto Fifine lestvice reprezentanc. Tako visoko Slovenija še ni bila. Na prvem mestu je reprezentanca ZDA, sledita ji Švedska in Nemčija. Odkar selektor Borut Jarc vodi reprezentanco, se ta uspešno vzpenja na Fifini lestvici. Leta 2018 je bila na 62. mestu, ko je Jarc postal selektor, v teh štirih letih in pol pa je napredovala za kar 20 mest.

Borut Jarc
Borut Jarc FOTO: Damjan Žibert

Vabljene igralke:
Kaja Eržen (ACF Fiorentina ITA), Nina Kajzba (AS Roma ITA), Zara Kramžar (AS Roma ITA), Lara Prašnikar (Eintracht Frankfurt NEM), Lana Golob (FC Basel ŠVI), Korina Lara Janež (FC Leipzig NEM), Kristina Erman (Fortuna Sittard), Mateja Zver (SKN St. Pölten), Zala Meršnik (Sporting Club de Huelva), Dominika Čonč (U.C. Sampdoria), Sara Agrež (VFL Wolfsburg), Mirjam Kastelec (ŽNK Ljubljana), Izabela Križaj (ŽNK Olimpija Ljubljana), Sara Makovec (ŽNK Olimpija Ljubljana), Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana), Manja Rogan (ŽNK Olimpija Ljubljana), Ivo Kocijan (ŽNK Pomurje Beltinci), Lara Klopčič (ŽNK Pomurje Beltinci), Špela Kolbl (ŽNK Pomurje Beltinci), Kaja Korošec (ŽNK Pomurje Beltinci), Evelina Kos (ŽNK Pomurje Beltinci), (ŽNK Pomurje Beltinci), Špela Rozmarič (ŽNK Pomurje Beltinci), Živa Galjot (ŽNK Radomlje), Sara Gradišek (ŽNK Radomlje).

Igralke na čakanju:
Nika Babnik (Clube de Albergaria), Luana Zajmi (ŽNK Split), Adrijana Mori (Turbine Potsdam NEM), Sara Nemet (ŽNK Olimpija Ljubljana), Zala Vindišar (ŽNK Olimpija Ljubljana), Laura Šenk (ŽNK Radomlje).

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Rosimaro
28. 10. 2022 20.28
Paonebi bile pred vsemi če bi bil Kek selektor,Mijatovič pa vse ostalo
disorderliness
28. 10. 2022 17.01
+6
Ženski fuzbal je boljši.
Sidr
28. 10. 2022 16.57
-2
Pa koga to briga,še moškega fuzbala ne gledam,ker ni večje traparije.Najbrej brcneš žogo,nato pa za njo letiš.