Nogomet

Rožman se je z Rijeko vrnil pod vrh: 'Smo še v krču'

Reka, 08. 06. 2020 12.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski trener Simon Rožman je svojo ekipo Rijeko pred dnevi po velikem preobratu in rezultatskem zaostanku z 0:2 preko Osijeka popeljal v finale hrvaškega nogometnega pokala, zmagovito pa je z Rečani začel tudi nadaljevanje sezone v prvenstvu, ko je v Pulju proti Istri slavil s 3:1. Strokovnjak iz Štor se je z Rečani po dolgem času vrnil na drugo mesto prvenstvene tabele, na prvem je še vedno neulovljivi zagrebški Dinamo, ki hiti k novemu naslovu hrvaškega prvaka.

Maribor - Domžale
Maribor - Domžale FOTO: Damjan Žibert

Rijeka bo sedmič v klubski zgodovini zaigrala v finalu pokala, še poročajo hrvaški mediji, petkrat do zdaj je v zrak dvignila zmagoviti pokal (2005, 2006, 2014, 2017, 2019). Njen tekmec v finalu, ki bo 1. avgusta, bo Lokomotiva, ki je s 3:1 izločila Slaven Belupo. 

Simon Rožman je ekipo prevzel septembra lani od Igorja Biščana. Izpostavil je, da je letošnji sezoni v prvem planu hrvaški nogometni pokal, ki so ga reški nogometaši osvojili petkrat, nazadnje tudi lani.

Izbranci trenerja Simona Rožmana so uspešno začeli tudi prvenstvene boje, saj so osvojili vse tri točke na gostovanju v Pulju proti Istri, kis e krčevito bori za obstanek v prvoligaški druščini. "Čestitke igralcem, čeprav to še ni raven igre, ki si jo želimo. Bila je borbena, trda tekma, na koncu so pomembne vse tri točke," je po novi zmagi hrvaškim novinarjem dejal strokovnjak iz Štor pri Celju. 

"Še vedno nam po tako dolgem prisilnem premoru manjka tekmovalni duh in hitrejši prenos žoge. Pomagal je tudi rdeč karton, saj smo z igralcem več prišli do več priložnosti. Vsa čast tudi navijačem, čutili smo njihovo podporo ves teden v mestu, pa tudi slišali smo njihovo navijanje zunaj stadiona," je po tekmi v Pulju še dejal slovenski strateg na klopi ekipe s Kvarnerja. 

Jakov Puljić
Jakov Puljić FOTO: AP

Rijeka se je z novo zmago vrnila na drugo mesto prvenstvene razpredelnice, na zadnjih sedmih tekmah pa je Rožmanova ekipa izgubila le enkrat.

Prvi mož hrvaškega zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak je napovedal, da se bodo lahko navijači že kmalu vrnili na stadione. "Od 12. ali 14. junija se bodo začela tekmovanja z gledalci na prostem, seveda v skladu z epidemiološkimi ukrepi."

In to proti vodilnemu Dinamu sredi Maksimirja s kar 4:0. "Najbolj sem vesel, da smo proti Istri kontrolirali potek srečanja. Morda nismo blesteli z igro, a smo bili primerno koncentrirani in zabili smo gole v pravem trenutku. Smo še v krču in nismo živahni, kar je po tako dolgi prisilni tekmovalni pavzi razumljivo. Ponavljam pa, važna je zmaga, važne so vse tri točke."

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mungos2
08. 06. 2020 15.22
+2
Bravo Rožman !!!! Edini normalni trener Domžalah !
Sebaibro
08. 06. 2020 15.59
-4