Nogomet

Brez zmagovalca na derbiju kroga med Manchester Cityjem in Chelseajem

London, 17. 02. 2024 20.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Liverpoola so na uvodni tekmi 25. kroga angleške Premier lige prišli do zmage z rezultatom 1:4 v gosteh pri Brentfordu. Varovanci Mikela Artete so brez težav ugnali Burnley (0:5), Tottenham pa je doma klonil proti Wolverhamptonu (1:2). Derbi kroga med Manchester Cityjem in Chelseajem se je končal brez zmagovalca (1:1).

Brentford - Liverpool
Brentford - Liverpool FOTO: AP

Za edini zadetek v prvem polčasu je poskrbel Darwin Nunez, ki je v 35. minuti po hitrem protinapadu s prefinjenim strelom premagal vratarja Brentforda. V 55. minuti je vodstvo redsov povišal Alexis Mac Allister, 13 minut pozneje pa je zabil še povratnik po poškodbi Mohamed Salah. Zaostanek domačih je v 75. minuti znižal Ivan Toney, končni rezultat pa je v 86. postavil Cody Gakpo. V izdihljajih srečanja se je v odlični priložnosti znašel še Virgil van Dijk, petardo v Londonu pa je preprečila prečka.

Na obračunu so najbolj izstopale individualne napake branilcev Brentforda, ki so bile razlog za kar tri zadetke moštva iz Merseysida. Obenem za ekipo Jürgena Kloppa ni bilo vse sijajno, saj sta že v prvem polčasu zaradi poškodb igro zapustila Curtis Jones in Diogo Jota.

Statistika tekme Brentford - Liverpool
Statistika tekme Brentford - Liverpool FOTO: Sofascore.com

Arsenal je po tem, ko je v prejšnjem krogu West Hamu nasul pol ducata golov, zdaj vknjižil še visoko zmago proti Burnleyju. V prvem polčasu sta se med strelce vpisala Martin Odegaard in Bukayo Saka, ki se je nato v drugem delu podpisal še pod tretji zadetek na tekmi, Leandro Trossard je zabil četrti gol, za petardo pa je v 78. minuti poskrbel Kai Havertz.

Burnley - Arsenal
Burnley - Arsenal FOTO: AP

Nogometaši Tottenhama so se na domačem terenu v zaostanku znašli v 42. minuti, ko je po podaji iz kota sam v kazenskem prostoru ostal Joao Gomes in s strelom z glavo matiral Guglielma Vicaria. Varovanci Anga Postecoglouja so izenačili že v uvodnih sekundah drugega dela, ko je za odličen zadetek poskrbel Dejan Kulusevski, končni izid pa je po hitrem protinapadu v 63. minuti postavil Gomes.

Tottenham - Wolverhampton
Tottenham - Wolverhampton FOTO: AP

Na zadnji sobotni premierligaški tekmi smo pospremili derbi kroga med Manchester Cityjem in Chelseajem. Londončani so bili presenetljivo konkurenčen, če ne celo boljši tekmec in v 42. minuti prišli do zaslužene prednosti. Po hitrem protinapadu je Nicolas Jackson zaposlil Raheema Sterlinga, ta pa je premagal Edersona. Meščani so v drugem polčasu iskali izenačujoči zadetek in ga v 83. minuti tudi našli. Med strelce se je vpisal Rodri, ki mu zadetki v trenutkih, ko jih varovanci Pepa Guardiole najbolj potrebujejo, niso tuji. Nogometaši Manchester Cityja so v končnici srečanja iskali preobrat, Chelsea pa se je uspešno branil in vknjižil veliko točko.

 

Izidi, Premier liga, 25. krog, sobota, 17.02.2024:
Brentford - Liverpool                        1:4 (0:1)
Burnley - Arsenal                                0:5 (0:2)
Fulham - Aston Villa                          1:2 (0:1)
Newcastle - Bournemouth              2:2 (0:0)
Nottingham Forest - West Ham   2:0 (1:0)
Tottenham - Wolverhampton       1:2 (0:1)
Manchester City - Chelsea               1:1 (0:1)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zmerni pesimist
18. 02. 2024 09.48
-4
E pepe pa vse so ti kupili