Nogomet

Chelsea zanesljiv v Burnleyju, Eriksen odigral vso tekmo za Brentford, Mane junak Liverpoola

London, 05. 03. 2022 17.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Pestra sobota na angleških zelenicah se je začela z zmago Leicester Cityja nad Leedsom (1:0), za katero je poskrbel Harvey Barnes. Sledilo je pet obračunov. V neposrednem boju za obstanek je Brentford s pomočjo Christiana Eriksena, ki je odigral vso tekmo, ugnal Norwich (3:1). Chelsea je v drugem polčasu na gostovanju povozil Burnley (4:0), Newcastle United pa je bil doma boljši od Brightona (2:1). Za konec je Liverpool na Anfieldu z golom Sadia Maneja minimalno ugnal West Ham.

Statistika Burnley – Chelsea
Statistika Burnley – Chelsea FOTO: Sofascore.com

Burnley je imel v prvem polčasu številne priložnosti, a jih ni izkoristil. Chelsea pa ga je v drugem delu hitro kaznoval, ko je v manj kot desetih minutah kar trikrat zadel. Najprej Reece James po solo prodoru, nato pa dvakrat Kai Havertz. Končnih 0:4 je postavil Christian Pulišić v 69. minuti. 

Veliko razburjenja je požela poteza gostujočih navijačev pred začetkom tekme, ko so ob minuti aplavza v podporo Ukrajini vzklikali ime svojega nekdanjega lastnika Romana Abramoviča, ki se je moral Chelseaju odreči prav po začetku rusko-ukrajinskega konflikta. 

"Če pokažemo solidarnost, jo pokažemo skupaj. Če nekdo umre in se mu želimo prikloniti, se mu priklonimo skupaj. To ni bil trenutek za takšno sporočilo. Navijači bi se morali pridružiti minuti aplavza, saj bi s tem pokazali, za kaj se zavzemamo kot klub. V tem trenutku smo to naredili za Ukrajino, glede tamkajšnje situacije ni drugega mnenja, zato bi morali kot klub skupaj pokazati solidarnost," je potezo navijačev pokomentiral Thomas Tuchel.

S tremi točkami so se Londončani utrdili na tretjem mestu, za katero se trenutno zdi, da ga bodo do konca sezone le stežka zapravili, po drugi strani pa je prednost vodilnih Manchester Cityja in Liverpoola že prevelika, da bi se lahko realno spogledovali z bojem za naslov. Burnley zaseda 18. mesto, ki prinaša izpad v Championship. 

Newcastle vse varnejši, velika zmaga Brentforda

Velik korak na poti do obstanka pa je storil Brentford, ki je na gostovanju pri zadnjeuvrščenem Norwichu slavil s 3:1. Vse tri gole je dosegel Ivan Tooney, od tega dva z enajstmetrovko. Vseh 90 minut je prvič po vrnitvi na nogometne zelenice odigral Christian Eriksen

Da se je januarsko zapravljanje izplačalo, so znova dokazali nogometaši Newcastle Uniteda, ki od januarja naprej igrajo kot prerojeni. Še osmič zapored so ostali neporaženi, saj so z 2:1 premagali Brighton. Četa Eddieja Howa, ki je nekaj časa zasedala celo zadnje mesto na premierligaški lestvici, je sedaj sedem točk nad območjem izpada. 

Statistika Liverpool – West Ham United
Statistika Liverpool – West Ham United FOTO: Sofascore.com

Mane Liverpool približal vodilnemu

Liverpool se je v zadnjih tednih uspel približati Manchester Cityju, West Ham pa se še naprej bori za četrto mesto, ki zagotavlja Ligo prvakov, zato je bil njun obračun na Anfieldu označen kot eden od derbijev 28. kroga. Edini gol smo videli sredi prvega dela, ko je Trent Alexander-Arnold z desne strani poslal odlično podajo, obramba gostov na čelu z vratarjem Lukaszom Fabianskim je zaspala, kar je izkoristil Sadio Mane, ki je Poljaka premagal iz neposredne bližine. 

Redsi so trenutno pri 27 odigranih tekmah, kolikor jih imajo tudi meščani, ki imajo tri točke prednosti. West Ham je peti, ob tekmi več ima dve točki zaostanka za Manchester Unitedom. V najboljšem položaju za četrto mesto je sicer Arsenal, ki ima tako kot West Ham 45 točk, a mora v primerjavi s kladivi odigrati še kar štiri srečanja. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

5. marec, Premier League, izidi: 

Leicester City – Leeds United 1:0 (0:0)
Barnes 67. 

Aston Villa – Southampton 4:0 (2:0)
Watkins 9., Douglas Luiz 44., Coutinho 52., Ings 54. 

Newcastle United – Brighton & Hove Albion 2:1 (2:0)
Fraser 12., Schar 14.; Dunk 55. 

Burnley – Chelsea 0:4 (0:0)
James 47., Havertz 53., 55., Pulišić 69. 

Norwich City – Brentford 1:3 (0:1) 
Rashica 67.; Toney 32., 52. (11-m.), 58. (11-m.)

Wolverhampton – Crystal Palace 0:2 (0:2)
Mateta 19., Zaha 34. (11-m.) 

Liverpool – West Ham United 1:0 (1:0)
Mane 27. 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

samomojemnenje
06. 03. 2022 09.34
Liverpool se je kar namučil z kladivi. Danes pa upam, da ManU preseneti City.