Nogomet

Mura in Domžale brez zmagovalca, prav tako Celje in Radomlje

Celje, 05. 03. 2022 17.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Celja in Kalcerja iz Radomelj so se v 25. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0. Kasneje sta se pomerila Mura in Domžale, bilo je 1:1.

Statistika Domžale – Mura
Statistika Domžale – Mura FOTO: Sofascore.com

Domžalčani, ki so med drugim pogrešali kaznovanega Janeza Piška, poškodovanega Dejana Georgijevića in bolnega Andraža Žiniča, so podaljšali niz neporaženosti na šest tekem. Proti branilcem naslova so se znova predstavili v dobri luči, imeli tudi 60 odstotkov žoge v posesti, medtem ko je pri strelih rahlo prednjačila soboška zasedba, pri kateri je manjkal kaznovani Luka Bobičanec. Ekipi na lestvici še vedno ločita dve točki, Mura je četrta, Domžale pa pete.

Po dokaj mirnem uvodu so Sobočani v 18. minuti prvič resno zagrozili, ko je Mirlind Daku najprej z 20 metrov zadel prečko, nato pa je neuspešno poskusil še Amar Beganović, ki je zadel vratnico. Blizu zadetku je bil tudi Jan Gorenc v 23. minuti, ko je prišel pred vratarja domačih Ajdina Mulalića, ki pa se je izkazal z obrambo. Ta je dobro posredoval tudi v 28. minuti po strelu gostov z glavo. Črno-beli pa so boljšo igro kronali v 29. minuti, ko je Tomi Horvat podal z desne strani na drugo vratnico, tam je Nik Lorbek z glavo žogo poslal pred gol, kjer se je znašel Gorenc in iz bližine zadel za 1:0.

Domžale bodo v 26. krogu v sredo gostovale v Celju, Mura pa bo dan pozneje gostila Olimpijo.

Toda Domžalčani so takoj vrnili z enako mero. Alen Jurilj je podal z leve strani v osrčje kazenskega prostora, kjer je Marko Martinović najprej poskusil z glavo, Marin Ljubić je žogo odbil, toda le do Martinovića, ki jo je nato iz bližine spravil v mrežo za 1:1. V 38. minuti je znova poskusil Beganović, a malo z desne žogo poslal čez domžalska vrata, malce zatem pa je čez Murina vrata meril Sven Šoštarič Karič.

V drugem polčasu so Prekmurci v 63. minuti znova zadeli prečko, spet je poskusil Daku, ki je zgrešil s štirih metrov. Deset minut pozneje je na drugi strani pred Ljubića prišel Arnel Jakupović, toda Murin vratar je dobro posredoval. Še bolje je reagiral v 82. minuti, ko je sam predenj prišel še Jurilj.

Statistika tekme Celje – Radomlje
Statistika tekme Celje – Radomlje FOTO: Sofascore.com

Celjani, ki so pogrešali kaznovanega Tamarja Svetlina, in Radomljani so odprli zadnjo tretjino prvenstva. Soseda v spodnjem delu lestvice sta odigrala dokaj previdno tekmo, ki se je malce razživela šele v končnici, ko so domači med drugim zadeli prečko. Celje ostaja osmo, Radomlje pa sedme.

Prvi polčas v Celju ni postregel s posebej vznemirljivo predstavo. Domači, ki so žogo sicer imeli v posesti skoraj 60 % časa, so le enkrat streljali, gosti pa šestkrat. Od tega pa je bilo še najnevarnejšeo v 20. minuti, ko je od daleč poskusil Tomislav Mrkonjić, Matjaž Rozman pa ni imel težav z branjenjem, in v 25. minuti, ko je Žan Zaletel v zadnjem trenutku prestregel žogo pred Andrejem Pogačarjem.

Celjani bodo v 26. krogu v sredo gostili Domžale, Radomljani pa Koper.

Uvod drugega dela prav tako ni prinesel nevarnosti za ena ali druga vrata. Trenerja sta z menjavami poskušala spremeniti potek srečanja, a se to ni zgodilo. V napadu sta bili obe ekipi precej brezzobi, enega redkih poskusov – v 75. minuti je streljal Tjaš Begić – je gostujoča obramba blokirala. V 80. minuti pa so nase spet opozorili Radomljani, ko je bil z roba kazenskega prostora le malce premalo natančen Gedeon Guzina.

V 82. minuti je Ester Sokler pri domačih streljal z glavo iz bližine, Emil Velić pa je žogo zadržal tik pred golovo črto. Blizu zadetku je bil nato tudi Begić, ko je na začetku sodniškega dodatka zadel prečko.

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

fant33
05. 03. 2022 18.25
-2
Gol gol gol Domžale so tbol😂
User2062886
05. 03. 2022 18.18
+2
User2062886
05. 03. 2022 18.17
+3
Rozmana nagnati!!!