Nogomet

Sanchez: Želimo zmagovati na vse načine, ki jih nogomet ponuja

Ljubljana, 26. 07. 2024 10.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Simon Valant, Jakob Batič
Komentarji
6

Nogometaši Olimpije so si na prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za Konferenčno ligo s pragmatično predstavo proti ukrajinski Polisji iz Žitomirja priigrali odlično izhodišče pred povratnim dvobojem, ki bo na Poljskem. Trener Victor Sanchez je bil po koncu srečanja vidno zadovoljen, prav tako pa tudi njegovi varovanci.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Olimpija z 2:0 boljša od Polisje iz Žitomirja
    02:22
    Iz 24UR: Olimpija z 2:0 boljša od Polisje iz Žitomirja
  • Dino Kojić po zmagi nad Polisjo
    01:22
    Dino Kojić po zmagi nad Polisjo
  • Iz SVETA: Olimpija začenja evropsko sezono
    03:20
    Iz SVETA: Olimpija začenja evropsko sezono

"Nismo še v popolni pripravljenosti, zato so tako pomembne tekme v tem obdobju še toliko bolj naporne. Na takšnih tekmah lahko veliko pridobiš ali veliko izgubiš. Toda bili smo zelo dobri, kar me vsekakor izjemno veseli," je po zmagi nad ukrajinsko zasedbo z 2:0 dejal trener Victor Sanchez.

Ob tem je dodal: "Gre za kakovostnega nasprotnika, ki je dobro organiziran. V uvodnih minutah smo imeli nekaj težav, zato smo spremenili določene zadeve v fazi obrambe, kar je delovalo. Postajali smo vse boljši, dobro smo igrali okoli njihovega kazenskega prostora, toda manjkala je tista zaključna podaja. Ob polčasu smo govorili o tem in to v drugem delu izboljšali."

Tudi Agustin Doffo se je strinjal, da je bila to zahtevna preizkušnja."Bila je težka tekma. V prvem polčasu nismo uspeli priti do posesti, v drugem delu igre pa smo bili boljši, kar nas je privedlo do ugodnega rezultata. Med odmorom smo spremenili naš način branjenja, bili smo agresivnejši in odločnejši, dobivali smo dvoboje, kar je bilo zame ključnega pomena." 

Olimpija podobno kot na uvodni preizkušnji državnega prvenstva – z 2:0 so ugnali Primorje – tudi tokrat nasprotniku ni dovolila kakšnih resnejših priložnosti, kaj šele zadetka. 

"Nismo prejeli gola, kar je seveda odlično. Za to je zaslužna celotna ekipa, vse se začne že pri napadalcu, ki neprestano teče med njihovimi branilci in nam tako olajša delo. Podobno obrambo moramo pokazati tudi na povratni tekmi, v napadu pa držati žogo in igrati na posest," je dejal argentinski vezist Doffo, ki vselej prispeva levji delež v fazi obrambe.

S tem je bil vsekakor zelo zadovoljen tudi španski strokovnjak na klopi zmajev. "Še posebej smo se izkazali v času, ko smo prišli do vodstva. Ostali smo zbrani, dobro smo bili videti v tranzicijah in tako smo prišli še do drugega zadetka. Vedeli smo, da nam organizirano branjenje prinaša več odprtega prostora za protinapade," je povedal.

Prav protinapad je privedel do drugega zadetka, ki sta ga ustvarila rezervista Justas Lasickas in Diogo Pinto.

"V nogometu se dogaja vse mogoče. Mi želimo postati inteligentna ekipa, ki je sposobna zmagovati na vse načine, ki jih nogomet ponuja. Radi igramo, radi smo dominantni, ampak v trenutkih, ko ima nasprotnik pobudo, moramo biti močni in kompaktni ter na priložnost čakati iz protinapadov. Veseli me, da delamo na tem," je pojasnil Sanchez.

Obetavni Kojić se je tokrat izkazal z asistenco

19-letni Dino Kojić je pri prvem zadetku Olimpije, ko je bil natančen Raul Florucz, prispeval asistenco, svojo prvo na mednarodni ravni. "Žogo sem podal v prostor Raulu, ki je izjemen igralec. Zavodil je proti golu in dosegel zadetek," je akcijo komentiral perspektivni napadalec Ljubljančanov. 

"Na začetku so nas malce stisnili, imeli so terensko premoč, ampak smo se uspeli zbrati. Naš visok pritisk je bil odličen, zato smo povedli in zmagali tekmo. Na povratni tekmi bo pomembno, da smo zbrani," je povedal Kojić.

Ob tem pa se je dotaknil tudi španskega stratega, ki mu daje priložnost za dokazovanje: "Njegov učinek je zelo velik. 'Vsilil' nam je to špansko mentaliteto madridskega Reala. To je pripomoglo k zmagi." 

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

petb
26. 07. 2024 12.13
+0
Kdo pa se bori v Ukrajini? Samo vprašam.
ivan z Doba
26. 07. 2024 11.05
-3
dolgi
26. 07. 2024 11.03
+6
Slučajno sem preklopil kanal in si ogledal potem del tekme olimpije proti Ukrajincem. Očitno je tudi klubski nogomet v Sloveniji izjemno napredoval, včasih je bilo to bolj mučenje žoge, zdaj se da to dejansko gledat! Ne vem pa ali je v ekipi sploh še kakšen Slovenec, jih nisem zasledil.
štajerc65
26. 07. 2024 12.15
-1
dinozaver79
26. 07. 2024 10.51
+7
Super, vsi slovenci imajo odprt rezultat ali celo lepo prednost za povratno tekmo
boslo
26. 07. 2024 11.43