Liga prvakov

Strateg Milana po domači zaušnici: Po drugem golu smo nehali igrati

Milano, 18. 09. 2024 08.53 | Posodobljeno pred enim dnevom

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Čast otvoritvene tekme nove sezone prenovljenega tekmovanja v nogometni Ligi prvakov, s prenosom na Kanalu A in VOYO, je pripadla italijanskemu Milanu in otoškemu Liverpoolu. Uvodno besedo so imeli gostitelji obračuna, glavno in tudi zadnjo pa gostje iz Anglije, ki so s tremi zaporednimi zadetki stvari postavili na svoje mesto in vpisali premierno zmago v najbolj eminentnem klubskem tekmovanju na svetu. Po obračunu so novinarju 24UR Tadeju Vidrihu v domačem taboru ponujali razloge za poraz. Nocoj bo čas za nov spektakel. V prenosu na Kanalu A in VOYO obračun Manchester Cityja in Interja. Gre za ponovitev predlanskega finala.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Liverpool slavil s 3 proti 1
    02:45
    Iz 24UR: Liverpool slavil s 3 proti 1
  • Iz SVETA: Milan klonil pod točo golov
    01:31
    Iz SVETA: Milan klonil pod točo golov
  • Vrhunci torkovih tekem 1. kroga Lige prvakov, 2. del
    14:27
    Vrhunci torkovih tekem 1. kroga Lige prvakov, 2. del
  • Vrhunci torkovih tekem 1. kroga Lige prvakov, 1. del
    08:40
    Vrhunci torkovih tekem 1. kroga Lige prvakov, 1. del
  • Dominik Szoboszlai za vodstvo Liverpoola 1:3
    00:58
    Dominik Szoboszlai za vodstvo Liverpoola 1:3
  • Van Dijk za vodstvo Liverpoola 1:2
    01:01
    Van Dijk za vodstvo Liverpoola 1:2
  • Zadetek Christiana Pulisica za vodstvo Milana 1:0
    01:03
    Zadetek Christiana Pulisica za vodstvo Milana 1:0
  • Ibrahima Konate za izenačenje na 1:1
    01:27
    Ibrahima Konate za izenačenje na 1:1
UEFA Liga prvakov: Manchester City - Inter
UEFA Liga prvakov: Manchester City - Inter FOTO: VOYO

Na stadionu San Siro je Liverpool ugnal Milan s 3:1. Gostitelji so povedli že v tretji minuti po golu Američana Christiana Pulisica, nato pa so na igrišču zagospodarili nogometaši iz mest Beatlov. 

V prenovljeni LP nastopa 36 klubov. Najboljših osem ekip se bo po osmih odigranih krogih prebilo v osmino finala, ekipe med 9. in 24. mestom pa bodo igrale tekme za razigravanje za osmino finala. Zasedbe od 25. mesta bodo končale nastope.

V 20. minuti je izenačil Francoz Ibrahima Konate, za 2:1 je zadel Nizozemec Virgil van Dijk (41.), končni izid pa je v drugi polovici tekme postavil Madžar Dominik Szoboszlai (67.). "Odlično smo odprli tekmo, na način, kot smo želeli in na način, kot smo se vse dni pred dvobojem pripravljali. Vesel sem bil, da smo hitro ujeli ritem, dosegli tudi gol in to bi nas moralo sprostiti, a je bil učinek ravno nasproten," je po bolečem porazu na San Siru novinarju 24UR Tadeju Vidrihu hitel pripovedovati trener Milana Paulo Fonseca. "Razočaran sem, da smo tako hitro prepustili dober moment, ki smo ga imeli, dovolili izenačenje, po drugem golu pa smo razpadli. Po rezultatskem zaostanku nismo več igrali," je še priznal prvi mož rdeče-črnih. "Mislim, da smo bili dobro pripravljeni na uglednega tekmeca, toda izvedba na igrišču ni bila takšna. Morda se je poznalo, da gre za prvo tekmo v Evropi v sezoni, ekipa se še spoznava, a mislim, da  bo v nadaljevanju sezone v Ligi prvakov bolje," je za 24UR še dejal Fonseca. 

Statistika Milan - Liverpool
Statistika Milan - Liverpool FOTO: Sofascore.com

"Odličen start v tekmo in veliko slabše nadaljevanje in tudi zaključek. Ni kaj drugega reči. Prehitro smo prepustili naše vodstvo, imeli smo trenutek na svoji strani, a smo bili po vodstvu preveč naivni," je po porazu pred polnim stadionom dejal Tijjani Martinus Jan Reijnders Lekatompessy. "Če se bomo iz tega kaj naučili, potem je to dobro, v nasprotnem pa lahko le objokujemo zamujeno priložnost, saj mislim, da smo bili zreli za kakšno točko. Tekmecem smo olajšali delo na poti do zmage z nekaterimi našimi neumnostmi. Na tako visokem nivoju si nekaterih napak nismo smeli privoščiti," je novinarju 24UR Vidrihu v prostorih San Sira iskreno priznal nizozemski vezist v taboru Milana. 

Med redsi je bilo po uvodni evropski zmagi sezone razumljivo vedro razpoloženje. "Važne so vse tri točke. Pomembno je novo sezono dobro začeti. Pohvale vsej ekipi, pohvale soigralcem za odlično držo vseh 90 minut. Fantastično smo se vrnili po hitrem rezultatskem zaostanku. Mislim, da je ta tekma in končna zmaga odlična napoved za nadaljevanje sezone v Ligi prvakov," pa je v imenu Liverpoola novinarju Tadeju Vidrihu dejal Grk Kostas Tsimikas

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gullit
18. 09. 2024 14.02
Ibro, zamenjaj trenerja, ekipa zna igrati bolje. Ibro, naredi ta klub spet nepremagljivega kot se za 2. Najuspešnejši klub v ligi prvakov tudi spodobi.
mamma mia
18. 09. 2024 13.30
Kako lahko fuzbalerčki s milijon mesečne plače nehajo igrati in se truditi,ko zaostajajo za 2 gola mi nikoli ne bo jasno.Dajte mu mezdo delavca,pa naj laufa naprej proti milijončku za večjo motivacijo.Fuzbal postaja šport ,kjer belčki hodijo temnim ploskati,ko se tem ne da več lauft za vsak drek.To jim je pač v naravi.
Clio1979
18. 09. 2024 13.10
+2
De Rossi je zakljucil z Romo...idealen trener za A.C. Milan
Clio1979
18. 09. 2024 11.29
+4
Definitivno trener ni pravi za tak klub kot je A.C.Milan...zgrešeni nakupi in sistem igre kateri ne pije vode...škoda...sezona je že zafurana
bokasana
18. 09. 2024 12.45
+3
športnik66
18. 09. 2024 10.40
+7
Milano nujno rabi boljšega trenerja, ki bo v stanju sicer zelo solidno moštvo spraviti v boljšo igro. To, kar je Milan pokazal včeraj, ni nič. Razočaranje, kar se pozna tudi po obisku navijačev-tribune so bile prazne. Liverpool - odličen, nevaren, stresli 3 x vratnico...
tekač
18. 09. 2024 09.36
+5
Milano ,slaba igra. Liverpool dober,stabilen lahko bi dali še tri gole,pa jih zaradi sebičnosti niso...