Nogomet

Juventus kaznovan zaradi rasizma: delno zaprtje stadiona

Rim, 07. 04. 2023 08.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, Ž.K.
Komentarji
0

Nogometaši torinskega Juventusa bodo morali na naslednji domači tekmi kazensko zapreti del svojega stadiona. Gre za kazen, ki jo je po rasističnem navijanju v polfinalu pokala proti milanskemu Interju klubu naložila italijanska nogometna zveza. Na domači tekmi proti Napoliju bo zato na tribuni ostalo praznih kar 5000 sedežev.

Rasistično navijanje je na stadionu Allianz odmevalo v torek, ko sta se v polfinalu italijanskega pokala srečala lanska finalista Juventus in Inter. Domači nogometaši so prek Juana Cuadrada povedli v 83. minuti srečanja, v sodnikovem podaljšku pa je nato veliko napako storil Bremer, ki je v lastnem kazenskem prostoru igral z roko in Interju podaril enajstmetrovko. Uspešno jo je izvedel Romelu Lukaku, ki je s proslavljanjem razburil domače navijače. Lukaku je po golu položil prst na usta in pokazal, naj po izenačenju utihnejo, a so ti šli z rasističnim navijanjem, celo z oponašanjem opic, predaleč.

Proslavljanje Romeluja Lukakuja proti Juventusu
Proslavljanje Romeluja Lukakuja proti Juventusu FOTO: AP

Belgijski napadalec je bil kmalu zatem zaradi provokativnega proslavljanja izključen, strasti pa se niso umirile tudi po zadnjem sodnikovem žvižgu. Glavna akterja sta bila slovenski vratar Samir Handanović in strelec Juventusovega zadetka Cuadrado, ki sta se na zelenici sporekla in začela s prerivanjem.

Povratna tekma bo 26. aprila v Milanu. Nedvomno bo vnovič napeto, a brez vseh razgretežev, ki so prejeli kartone in bodo hladili glave.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.