Nogomet

Guardiola stopil v bran Lopeteguiju: Sem vesel za zmago Barce, a mi je žal za Julena

Manchester, Madrid, 30. 10. 2018 18.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Kar so že nekaj časa čivkali vrabčki, je včeraj pozno zvečer postalo tudi uradno. Vodstvo madridskega Reala je zaradi slabih predstav odpustilo glavnega trenerja Julena Lopeteguija. Baskovskemu strategu je v bran stopil nekdanji trener Barcelone Josep Guardiola, ki je prepričan, da je Lopetegui odličen trener, ki bo v prihodnosti še zelo uspešen.

Julen Lopetegui je na klopi madridskega Reala zdržal vsega 14 uradnih tekem.
Julen Lopetegui je na klopi madridskega Reala zdržal vsega 14 uradnih tekem. FOTO: AP
Julen Lopetegui je že zapustil svojo pisarno v Madridu in se je že osredotočil na svojo prihodnost. Madridskemu Realu se je zahvalil za priložnost, ki je po njegovih beseda, edinstvena. Nekdanji strateg Porta in selektor španske reprezentance, naj bi si po poročanju španskih medijev vzel nekaj mesecev za razmislek, kje bo nadaljeval kariero. Seveda bo pretehtal tudi ponudbe, ki mu bodo na voljo. V bran baskovskemu strategu je stopil tudi njegov velik prijatelj in nekdanji soigralec pri Barceloni, Josep Guardiola, ki zadnjih nekaj sezon uspešno vodi angleški Manchester City. Čeprav je bil Katalonec pet let trener Barcelone in je z njo pisal najuspešneje zgodbe v zgodovini kluba, je priznal, da mu je žal za (sedaj že nekdanjega) trenerja velikega rivala iz Madrida. "Žal mi je za Julena, saj je moj dober prijatelj in izjemen človek. Bila sva soigralca pri Barceloni, kjer sva stkala prav posebno vez in prijateljstvo. V naslednjih dneh ga bom poklical in se z njim pogovoril, a tako pač je, takšen je naš poklic. To je nogomet in nihče se ne izogne temu," je uvodoma dejal Guardiola, ki je v ponedeljek v derbiju kroga z 1:0 v gosteh premagal londonski Tottenham. 

"Ko je moštvo v nizu slabih rezultatov, ne boš dolgo ostal trener. Sploh pa ne v klubih kot sta Barcelona in Real Mdrid. To so klubi, kjer moraš zmagovati v nizu, ali pa ne nadaljuješ s svojim delom. To je nogomet, toda kot v življenju, imaš tudi v nogometu novo priložnost. Dobiš priložnost voditi druge igralce, samo poglejte, kaj je dosegel s Portom in s špansko reprezentanco. Seveda mu želim le vse najboljše v nadaljevanju kariere," nadaljuje Guardiola, ki je v petih letih za krmilom katalonskega ponosa osvojil vse, kar se v nogometu osvojiti da. 

Guardiola je prepričan, da bo njegov prijatelj Lopetegui hitro našel novo službo.
Guardiola je prepričan, da bo njegov prijatelj Lopetegui hitro našel novo službo. FOTO: AP

"Žal si nisem ogledal celotnega srečanja, saj sem v času prvega polčasa vodil še zadnji trening pred tekmo s Tottenhamom. Ogledal sem si le drugi polčas, kjer je bil v uvodnih 10-ih ali 15-ih minutah Real zelo dober na zelenici. Niso izkoristili svojih priložnosti, in ko igraš proti ekipi, ki ima v svojih vrstah napadalca kot je Luis Suarez, je vedno tvegano napadati in puščati luknje v obrambi. Ne bom zanikal, da sem vesel, da je zmagal Barcelona, ki je v mojih očeh, še vedno najboljše moštvo v Evropi, a vseeno mi je žal zanj," še zaključi Guardiola, ki je v lanski sezoni popolnoma deklasiral konkurenco v angleški Premier League, potem ko je z Manchester Cityijem prepričljivo osvojil naslov prvaka. 

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
30. 10. 2018 19.47
+3
admina očitno zelo boli beli srček . Bi razumel da za RM, toda za Pereza?? c.c.c.....
Kollerik
30. 10. 2018 19.48
+5
resnicaosvobaja
30. 10. 2018 18.20
+18
Lopetegui je zagotovo zadnji v vrsti zaradi katerega je Reala lahko sram
ehjaehja
30. 10. 2018 18.31
-17
Vaš predsednik je že prišel iz zapora?:)
resnicaosvobaja
30. 10. 2018 18.39
+11
resnicaosvobaja
30. 10. 2018 18.40
+6
šumar
30. 10. 2018 19.25
+10
a vaš golman je ze pobral vse zoge iz gola haha
kameltrajbar
31. 10. 2018 08.07
-1