Euro 2024

Angleški mediji neprizanesljivi, srbski navijači žvižgali, mediji pozivali na odgovornost

London, 26. 06. 2024 08.14 | Posodobljeno pred 3 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Marko Juvan, STA
Komentarji
90

Slovenska nogometna reprezentanca se je prvič v zgodovini uvrstila v izločilne boje velikih tekmovanj, potem ko je v zadnjem krogu skupinskega dela na evropskem prvenstvu z Anglijo igrala 0:0. Za nevtralne in angleške gledalce dolgočasna tekma, za Slovence pa tekma za v anale. Takšni so tudi odzivi v medijih. Zelo neprizanesljivi so bili, kakopak, tudi srbski mediji po predčasnem izpadu njihove reprezentance. Navijači so po remiju proti Danski glasno izžvižgali nogometaše in strokovno vodstvo. Medtem pa v slovenskem taboru mirno pričakujejo tekmeca v osmini finala Eura ...

Izločilni boji EP
Izločilni boji EP FOTO: Sofascore.com

Angleški mediji so bili razočarani nad novo bledo predstavo angleških nogometašev. Večina jih je sicer dodala, da so Angleži osvojili prvo mesto v skupini C, a so prav tako prikazali še eno precej skopo predstavo. Tako sta na primer precej objektivno zapisala The Guardian in Sky Sports.

Medtem pa ostali tabloidni časniki in portali niso bili tako prizanesljivi. The Mirror je zapisal: "TOP OF THE FLOPS: Angležem žvižgali ob remiju v zadnji tekmi skupinskega dela". 

Gareth Southgate
Gareth Southgate FOTO: AP

Na naslovni sliki The Suna, kjer so selektor Gareth Southgate in angleški nogometaši, so zapisali "NEZANIMIVO", sledi pa dolg podnaslov: "Trije levi spet grozni, po neuspelem eksperimentu Southgata z dolgočasnim remijem odnesli prvo mesto." Podobno so bili neposredni pri Expressu: "Medla Anglija proti Sloveniji remizirala brez golov, nezadovoljni navijači izrazili svoja čustva."

Navijači izžvižgali Srbe, Tadić kljub vsemu ponosen

V skupini C na evropskem prvenstvu v nogometu sta si napredovanje poleg Slovenije zagotovili reprezentanci Anglije in Danske, ki sta zasedli prvi dve mesti. Na dnu je pristala Srbija, ki je prav tako kot Slovenija prvič po 24 letih nastopila na prvenstvu stare celine, a jo zdaj razočarana zapušča po skupinskem delu. Po dvoboju v Münchnu, kjer se je po navedbah srbske tiskovne agencije Tanjug zbralo 30.000 srbskih navijačev, so ti izžvižgali svoje rojake na zelenici in nadnje metali plastične kozarce. Srbski nogometaši so se želeli zahvaliti za podporo, a so naleteli na jezo navijačev.

V skupini C so ekipe na šestih tekmah dosegle le sedem golov, kar se je zgodilo le enkrat v zgodovini EP, odkar od leta 1980 obstaja skupinski del tekmovanja, piše Tanjug. Tako je bilo še leta 2016, ko so prav tako v skupini C na prvenstvu v Franciji igrale Nemčija, Poljska, Severna Irska in Ukrajina.

Dušan Tadić
Dušan Tadić FOTO: AP

Srbi so skupinski del končali z enim danim in dvema prejetima zadetkoma. Manj od pričakovanj, a je vratar srbske izbrane vrste Predrag Rajković kljub temu dejal, da so si zaslužili nastop v osmini finala. "Seveda nam je žal, to je fenomenalna skupina igralcev. Zbrali smo se, trdo garali in verjeli vase. Menim, da smo si zaslužili napredovanje, a nam to ni bilo dano," je, kot ga navaja Tanjug, Rajković dejal za Radio televizijo Srbije.

Danska vs Srbija
Danska vs Srbija FOTO: Sofascore.com

Čeprav je bil označen za enega najboljših srbskih igralcev na tem turnirju, bi to hipoma zamenjal. "Od tega nimam nič. Vse bi dal, da bi prejel pet golov, a bi vseeno napredovali. Tak je nogomet in moramo se obrniti v prihodnost. Žal mi je navijačev, ki so nas v takšnem številu prišli podpret na prvenstvo, in tistih, ki so navijali prek malih ekranov. Radi nas imejte še naprej," je zaključil Rajković.

Kapetan srbske zasedbe Dušan Tadić je bil razočaran zaradi izpada po skupinskem delu, a vseeno ponosen na ekipo. "Po Katarju smo skušali storiti korak dlje. Razočarani smo, a sem vseeno ponosen na to skupino fantov. Po napornih sezonah si nihče ni želel počitka. Dali smo vse od sebe, da naši državi prinesemo uspeh, a nam to ni uspelo," je Tadić dejal za RTV Srbije.

Dragan Stojković
Dragan Stojković FOTO: AP

Izkušeni nogometaš Fenerbahčeja je obžaloval zapravljene priložnosti proti Danski in tudi Sloveniji. "Strel Sergeja Milinkovića-Savića, prepovedan položaj, Mitrović z glavo ... Nismo zadeli, kot tudi ne proti Sloveniji. Moramo analizirati, kako se je vse skupaj odvilo. Ponosen pa sem na dejstvo, da smo dali vse od sebe," je za konec dejal Tadić. Srbija je sicer leta 2000 na zadnjem EP, takrat še kot Jugoslavija, igrala v skupini skupaj s Slovenijo, Španijo in Norveško ter napredovala v četrtfinale. Na SP je nazadnje v izločilnih bojih igrala leta 1998 v Franciji, ko je izpadla v osmini finala. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Srbski mediji so bili po novem razočaranju brez dlake na jeziku ... "To je to. Iz turnirja v turnir ista pesem. Pridemo z visokimi cilji, imamo vso podlago za dober obet, potem pa "prizemljitev". Enostavno nismo bili dovolj dobri v tej zahtevni skupini," je prepričan Blic. "Strokovno vodstvo ni opravilo svojega dela. S takšnimi igralci bi se moralo narediti precej več. Četrto mesto v tej skupini je veliko razočaranje. Srbija ni bila na nivoju prvenstva," pa je videl Kurir in pozval na odgovornost vodilne na zvezi. "Videlo se je, da reprezentanca ni pripravljena tako, kot je treba." 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

KOMENTARJI (90)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jackrussel
26. 06. 2024 15.20
+2
Kot je pred časom v tv studiu povedal eden od razgledanih žogobrcarjev:gremo dalje naprej.
Kr0ujem
26. 06. 2024 14.59
Naši so naredil velik.predvidevam da bojo igral na neodloceno pa računal na oblaka
bossanoga
26. 06. 2024 14.55
+1
Vsi športniki se hvalijo, da so dali "vse od sebe". Kako zgleda, ko prostitutka da "vse od sebe"?
zdravkob
26. 06. 2024 14.47
+1
Gredmo zdaj do finala. Pa tut če izpademo prej.
mihael202
26. 06. 2024 14.45
+1
Ker je Luka Dončič dal moralno podporo svoji domači, Slovenski reprezentanci so morali Srbi "kući pevajući"🤣
Styria
26. 06. 2024 14.42
+5
Skupni imenovalec Angležev in Srbov so vsakič visoka pričakovanja a že +30let skromna realizacija. Mi smo odigrali razbremenjeno, veliko bolj kolektivno kot obojni pa tukaj je dokaz več, da individualna superiornost igralcev v obeh ekipah ne premaga dobrega ekipnega vzdušja kot ga imamo mi Slovenci, ki so odigrali zelo borbeno, taktično na avdiciji ravno gledljivo a koga to zanima. Jaz sem ponosen na naše športnike...nogomet, rokomet, košarka so top !!!
sloowner
26. 06. 2024 14.36
+2
Angleži vceraj niso kazali neke želje po zadetku. Jim je bil remi dovolj za 1 mesto. Drugače pa glede idividualne kvalitete se je videlo da so se igrali z našimi kot z otroci
Fakeprofil
26. 06. 2024 14.17
+1
Tako Srbi kot Hrvati imajo problem z ocenjevanjem realnega stanja, zato so tolikokrat razočarani. Hrvate običajno rešuje sreča, Srbi pa še te nimajo. Npr. zakaj Tadić igra v FB, če je tako dober in Mitrovič v SA??Pr Hrvatih gre za menjavo generacije, zato je normalen določen padec. Ampak evforična medijska javnost tega pač ne razume. Kaj hočemo, če ni pameti.
ThorStorm666
26. 06. 2024 14.15
+3
Edino v hokeju na ledu nas srbi redno nabijajo... in tudi hrvati 🤣😂
Smuuki
26. 06. 2024 14.11
+3
Mene pa to ne preseneča. Srbi v kriznih trenutkih vedno zmrznejo. Močni na promociji in švoh v realizaciji. Klasika
Wolfman
26. 06. 2024 13.54
-8
Obbužujem nogometno kuhinjo, saj je vse mogoče. Dolžni pa smo Slovenci dve težki uslugi Čeferinu. Prva je ta, da nas je spravil na evropsko prvenstvo tako, da je razširil tako kvlifikacija za EP kot sam EP, drugo pa to, da smo protI angležem priigrali točko.
Waflhulkin
26. 06. 2024 13.44
+1
Ja smo šli naprej, ampak...Šeško ima glede na predstave srečo, da je že podaljšal z Leipzigom, Šporar in Mlakar no comment, ostalim pa kapo dol za včerajšnjo predstavo.
HeavyDxxx
26. 06. 2024 13.37
+4
A mediji še kaj pozivate na bratenje s Srbi ko skandirajo Putin in se v centru Munchna pretepajo s policijo medtem ko sovražijo in uničujejo?
SlobodaNE
26. 06. 2024 13.27
-3
Vsaj enkrat se lahko počutimo malo Slovenca
Nekdopač
26. 06. 2024 13.39
+8
Ne vem kako to misliš?? Zaradi enega fuzbala se ti počutiš enkrat bolj Slovenec?? Sramota. Slovenec si zemeraj ali pa nikoli!!! Očitno si ti tadrugo!! Jst sem zmeraj SLOVENEC in to s ponosom!!
SlobodaNE
26. 06. 2024 13.41
-4
Nekdopač
26. 06. 2024 13.42
+3
levnuh, ne svecko
26. 06. 2024 12.46
+5
Šeško?? Takoj na začetku tekme je dobil podajo, ki jo je z ag on il z brezveznim strelom z glavo. Sam, nepokrit !? Osem metrov od angleškega gola. Visok do neba, bi moral to žogo ustaviti in si jo spustiti na nogo ali pa poizkusiti z škarjicami. Manjka mu nogometne inteligence.
Kollerik
26. 06. 2024 13.16
+4
Šeško žal ni pokazal vseh svojih potencialov.
čebelinko
26. 06. 2024 13.29
+6
Ko tvoja ekipa igra bunker, je težko biti napadalec. Ponavadi letijo dolge žoge na tebe na sredino, ti pa dobivaj skoke, ko imaš 3 ali 4 branilce na sebi... ne gre ane. Tisto šanso bi lahko malo bolje odreagiral, ostalo mu pa nimaš kaj zameriti.
levnuh, ne svecko
26. 06. 2024 12.42
-12
Kek je žalosten, noben angleški novinar zanj ni imel vprašanja? Dragi Matjaž, vse jim je bilo jasno. Razumeli so, da naša ekipa razen borbenosti, ni pokazala nič. Kaj tebi ni jasno? Kdaj bomo vsaj za silo začeli igrati nogomet?
Ivar The Boneless
26. 06. 2024 13.12
+9
Am pokazali so dobro obrambo. A mislis da kar tako niso dali nam gola?
levnuh, ne svecko
26. 06. 2024 17.44
Ja, lahko bi tako rekli. Niso nam hoteli dati gol..... Napredovanje iz skupine so imeli v žepu, če bi bili drugi, se jim nič ne bi spremenilo, ker so na " varni " strani žreba.
boss2
26. 06. 2024 12.27
+22
Žoga je okrogla za vse,srecno naprej Slovenija
Rudar
26. 06. 2024 12.21
+2
Dejstvo je, da imajo srbi dobre igralce in zanič selektorja. Ta je bil dober iralec, kot selektor pa ni dosegel nič.
oježeš
26. 06. 2024 14.29
Verjetno je sam selektor letal po igrišču gor in dol, igralci pa so mu ploskali s klopce.
JAZsemTI
26. 06. 2024 12.19
+5
Hrabre prati sreča!
Maxx365
26. 06. 2024 12.07
+24
Sloveni smo v zadnjih letih postali usodni za Srbe v večini kolektivnih športov. Tolčemo jih v odbojki, košarki, nogometu... zdaj bo treba samo še vaterpolo začeti igrat.
štajerc65
26. 06. 2024 12.17
+11
Lolo Ruru
26. 06. 2024 12.36
+2
se bodo vrnili takoj, ko bodo dobili sladki denar EU