Euro 2024

Oblak po zgodovinskem uspehu: En cilj je dosežen, a to še ni konec

Köln, 25. 06. 2024 23.12 | Posodobljeno pred 5 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Sloveniji je uspelo! Po remiju z Anglijo brez zadetkov se je nogometna reprezentanca prvič v zgodovini prebila v izločilne boje velikega tekmovanja. Proti komu se bo pomerila v osmini finala, bomo izvedeli v sredo. Jan Oblak je takoj po velikem uspehu izpostavil, da nov mejnik v slovenskem nogometu ne pomeni konca ambicij te neverjetne generacije.

"Zadnje minute tekme niti ne vem, kako so bile. Občutki po koncu so fenomenalni. Malo trpljenja med tekmo bo hitro pozabljenega. Presrečni, veseli, ponosni, zadovoljni. Rekli smo, da v Nemčijo ne bomo šli samo nastopat, ampak tudi kaj naredit. Na srečo nam je uspelo priti iz skupine. En cilj dosežen, upam pa, da to ni konec," je za nacionalno televizijo takoj po koncu povedal Jan Oblak, ki je proti Angliji uspel ohraniti mrežo nedotaknjeno. 

Kapetan slovenske izbrane vrste je nemudoma pohvalil soigralce v polju za fanatično predstavo, za katero favorizirani Angleži niso imeli prave rešitve: "Zelo dobro smo stali na igrišču, bili res kontaktni, skupaj, vsi delali za eno. Res smo odigrali perfektno ekipno tekmo. Proti takšnim reprezentancam na drugi način niti ne gre. Vsa čast fantom za prikazano. Mislim, da se ljudje niti ne zavedajo, kako težko je to. Določeni niso navajeni igrati na tem nivoju, zato ni bilo lahko. Mentalno so bili fenomenalni, za kar jim čestitam. Človeško telo nima meje in danes so to dokazali."

"Normalno je, da si vedno želimo več. Nikoli se ne bomo zadovoljili s tem, kar smo dosegli. Ampak danes je dan, na katerega je lahko vsa Slovenija ponosna. Ne samo na nas, ampak na vse. Ni nas veliko, a dokazujemo, da se tudi v nogometu lahko kosamo z najboljšimi. Naslednja tekma je najbolj pomembna in upam, da se bomo tudi tam prikazali v najlepši luči," je še pristavil Oblak. 

Slovenija vs Anglija (tekma)
Slovenija vs Anglija (tekma) FOTO: Sofascore.com

Čerin: Smo ekipa, proti kateri imajo vsi težave 

"Nepozabni občutki. Zapisali smo se v zgodovino. Nismo še dojeli, kaj nam je uspelo. Ponosen sem na te fante, znova smo dokazali, da smo izjemna ekipa, proti kateri imajo vsi težave," je dodal Adam Gnezda Čerin

"To je bil plod dobre priprave na tekmo. Onemogočili smo Angliji poti do gola, sploh v prvem polčasu. Kljub nekaj slabim minutam v drugem polčasu smo se ubranili do konca," je nadaljeval motor slovenske igre na sredini igrišča, ki ga je Uefa izbrala za posameznika srečanja. 

"Super vesel sem za to nagrado, ampak še bolj vesel sem zaradi prizorov za menoj," je še dodal član Panathinaikosa in s prstom pokazal na deset tisoč slovenskih navijačev, ki so znova pripravili izjemno vzdušje in preglasili številčnejše Angleže.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na Otoku kljub prvemu mestu (skoraj) počilo

Če so po tekmi brez golov pohvale na slovenski račun deževale z vseh strani, je bilo pri naših nasprotnikih diametralno nasprotno. "Anglija je do napredovanja prišla kot zmagovalka skupine, a po novi skromni predstavi proti Sloveniji," so denimo zapisali pri BBC-ju in izpostavili manko idej v napadalni tretjini. 

Veliko o stanju duha pri Angležih pove poteza navijačev, ki so v selektorja Garetha Southgatea po tekmi odvrgli celo nekaj plastičnih kozarcev. "Ne bom bežal od izziva, ki je pred nami. Najbolj pomembno je, da bodo navijači še naprej stali za našim hrbtom," je neljube scene komentiral angleški selektor in dodal, da je vseeno bolje, da so se navijači zarotili proti njemu kot proti igralcem. 

"A vse to ustvarja zelo neobičajno ozračje, v katerem moramo delovati. Nisem še videl ekipe, ki bi napredovala in doživela takšen sprejem. Zelo ponosen sem, kako so se na vse skupaj odzvali moji varovanci," je še pristavil Southgate.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Slovenija bo osmino finala igrala v Frankfurtu ali Münchnu.
Slovenija bo osmino finala igrala v Frankfurtu ali Münchnu. FOTO: Sofascore.com

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

big_foot
26. 06. 2024 10.36
-2
Sicer sem vesel da gredo naši naprej, ampak to igro sedaj nekaj poveličevat je pa neumno. Enostavno - imeli smo sakramensko srečo. To je to.
Nobody75
26. 06. 2024 10.03
-1
Gledal intervju z Oblakom po tekmi. Sami OOOOO-ji in AAAAAAAA-ji.:)
aviktora
26. 06. 2024 09.00
+0
Čestitke, Jan velika motivacija za igralce in pa navijači.
Potouceni kramoh
26. 06. 2024 08.08
-4
Vse lepo,dobro in prav.Sam imeti žogo v posesti manj kot tretjino časa in enkrat udariti direktno na gol s tem se tut ni za hvalit.
mackon08
26. 06. 2024 08.28
+9
Vprašaj Real kolikokrat so proti Cityju prešli polovico igrišča in so napredovali. Na pokalu to ne piše.