Nogomet

Cassano: Povejte mi enega igralca, ki ga je Ancelotti kot trener izboljšal

Madrid, 16. 04. 2022 12.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ko v pogovorni oddaji legende italijanskega nogometa Christiana Vierija – BoboTV gostuje Antonio Cassano, nikoli ni dolgčas. Pred časom je razkril, da se je pri Realu samo zaradi Nutelle zredil za 14 kilogramov, sedaj pa si je nekdanji napadalec galaktikov vzel čas za analizo povratnega obračuna Madridčanov s Chelseajem. Cassano je pohvalil Karima Benzemaja, bolj oster pa je bil do igre Reala in predvsem trenerja Carla Ancelottija.

Antonio Cassano in Fabio Capello pri madridskem Realu.
Antonio Cassano in Fabio Capello pri madridskem Realu. FOTO: AP

Real Madrid ima na vrhu španskega prvenstva veliko prednost, ki jo bo do konca sezone težko kdor koli nadoknadil. Prav tako gre Madridčanom za zdaj odlično v Ligi prvakov, kjer so po PSG-ju izločili še lanskega prvaka Chelsea. 

Antonio Cassano kljub temu nad igro belega baleta ni nič kaj navdušen. "Igrajo zelo slabo. Tako proti PSG-ju kot proti Chelseaju so imeli veliko sreče, da so napredovali, a to se bo prej ali slej spremenilo," je povedal nekdanji nogometaš Reala, za katerega je igral med letoma 2006 in 2008, v tem času pa na 29 tekmah prispeval štiri zadetke in asistenco. 

Čeprav z njim v profesionalni karieri ni sodeloval, je bil Cassano precej oster tudi do rojaka na klopi Reala Carla Ancelottija. "Barcelona je sezono začela slabo, a sedaj je pod Xavijem Hernandezom to povsem druga zgodba. Real pa kljub vodstvu tudi v prvenstvu igra neprepričljivo. Ne spomnim se nogometaša, ki bi ga Ancelotti v svoji karieri izboljšal." 

Junak napredovanja galaktikov proti londonskim modrim je bil znova Karim Benzema. Francoz je na prvi tekmi dosegel hat-trick, na drugi pa je odločil skupnega zmagovalca z zadetkom v podaljšku. "Cristiano Ronaldo bi se moral vsak dan zahvaliti bogu, da je imel Benzemaja na svoji strani. Šele sedaj je videti, kako dober je. Z Ronaldom je imel okoli 20 zadetkov na sezono, sedaj pa je, če štejemo gole in asistence, že pri številki 50. On je napadalec z občutkom Zinedina Zidana," je Francoza pohvalil Cassano.

Benzema je v tej sezoni na vseh tekmovanjih odigral 38 tekem in dosegel prav toliko zadetkov, ob tem pa ima tudi 13 asistenc. V španskem prvenstvu je s 24 goli na vrhu lestvice strelcev, še učinkovitejši pa je v Ligi prvakov, kjer je na devetih obračunih kar 12-krat meril v polno. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
16. 04. 2022 19.39
+1
Cassano je razburil tabele.... Resnica boli.... 😁
justed
16. 04. 2022 16.55
+1
Ekipa in timsko delo, Cassano.
AntiFarseloncek
16. 04. 2022 13.46
+6
Govori nekdo ki razen talenta v najstniskih letih ni imel nic drugega.
Tomo Ivic
16. 04. 2022 13.33
+6
Cassano?! Kdo za vraga je ta, da lahko ocenjuje Real, Ancelotija in vse ostalo okoli moštva za katerega ni odigral nič omembe vredno.
dark horse
16. 04. 2022 14.55
-3
metallica-one
16. 04. 2022 16.50
+6
Nekdo ki je igral za Real nekdo ki pozna veliko igralcev osebno sistem in tudi Carla. Ti si pa pač neki forumaš isto kot jaz ki stvari vidiva kot vidiva in se nama sploh ne sanja kaj se dogaja znotraj samega sistema moštva odnosov in mnenj strokovnjakov.