Nogomet

Nekdanji nogometaš Reala podlegel poškodbam

Cali, 14. 04. 2022 09.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji kapetan kolumbijske nogometne reprezentance Freddy Rincon, ki je bil po nedavni prometni nesreči in operaciji v kritičnem stanju, je danes podlegel poškodbam. Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, so zdravniki danes potrdili njegovo smrt.

Rincona, ki je v Evropi igral za Napoli in Real Madrid, so pred dvema dnevoma po nesreči na jugu Calija, v kateri je bilo poškodovanih več oseb, zaradi hudih poškodb glave operirali in premestili na oddelek za intenzivno nego v bolnišnici Imbanaco v kolumbijski metropoli Cali. Poškodbe so bile zanj prehude.

"Kljub vsem prizadevanjem naše zdravniške in oskrbovalne ekipe je bolnik Freddy Eusebio Rincon Valencia danes umrl," so v izjavi za javnost sporočili iz bolnišnice v Caliju, kjer so ga zdravili po nesreči.

Ljudje se že vse jutro v tišini zbirajo pred vrati bolnišnice, župan Calija Jorge Ivan Ospina pa je v mestu razglasil tridnevno žalovanje.

"Kolumbijska nogometna zveza globoko obžaluje smrt Freddyja Eusebia Rincona Valencie in pošilja sporočilo podpore in spodbude njegovi družini, prijateljem in sorodnikom v tem težkem času. To je velika izguba za njegovo družino in prijatelje, prav tako pa za naš šport, kjer ga bomo pogrešali in se ga spominjali z veliko ljubeznijo, spoštovanjem in občudovanjem," so zapisali pri kolumbijski nogometni zvezi.

Freddy Rincon podlegel poškodbam
Freddy Rincon podlegel poškodbam FOTO: AP

Petinpetdesetletni Rincon je skupaj s Carlosom Valderramo in Faustinom Asprillajo sodil v generacijo izjemnih kolumbijskih igralcev. Trikrat je igral tudi na mundialu - leta 1990 v Italiji, 1994 v ZDA in 1998 v Franciji.

Zaslovel je z golom na svetovnem prvenstvu leta 1990 v Italiji. V podaljšku tekme skupinskega dela proti Nemčiji je Rincon zadel žogo med nogami vratarja elfa Boda Illgnerja za 1:1. Njegov gol je popeljal Kolumbijo do napredovanja, sicer pa je za Kolumbijo zbral 84 nastopov.

V klubskem nogometu je Rincon med drugim igral za domačo Americo, brazilska Palmeiras in Corinthians.

"Z veliko žalostjo se poslavljamo od velikega idola. Naš kapetan prvega naslova svetovnega prvaka Freddy Rincon je umrl v zgodnjih urah tega četrtka. Večno bo v naših srcih," so prek Twitterja zapisali pri Corinthiansu, s katerim je Rincon osvojil naslov na prvem klubskem svetovnem prvenstvu leta 2000.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

donaj
14. 04. 2022 08.58
+3
Sožalje.. Novinar pa 0... Asprillajo... Groza! Ko so se ti igrali, je komentator izgovarjal "Asprillji" so podali žogo.. Po pa je taka "spakedravščina" da je joj...
U.K.
14. 04. 2022 08.50
+9
cripstoned
14. 04. 2022 08.39
+8
Pocivaj v miru!