MotoGP

Martin: To, kako sem dirkal na sprinterski dirki, mi vliva samozavest

Buriram, 27. 10. 2024 12.08 | Posodobljeno pred 1 uro

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Če je po sobotnem sprintu španski motociklist Jorge Martin svoje vodstvo v skupnem seštevku povišal na 22 točk, je aktualni svetovni prvak Francesco Bagnaia z zmago na nedeljski dirki prednost Španca znižal na 17 točk. Vseeno pa je vodilni v svetovnem prvenstvu s svojo predstavo ta konec tedna zelo zadovoljen in mu vliva upanje za preostali dve veliki nagradi sezone.

Po nedeljskem neuspehu Marca Marqueza in Enee Bastianinija sta v igri za naslov prvaka razreda motoGP dokončno ostala zgolj še dva dirkača, vodilni v svetovnem prvenstvu Jorge Martin in aktualni svetovni prvak Francesco Bagnaia.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Martin je na Tajsko prišel z 20 točkami prednosti. Po sprinterski dirki jo je sicer povečal na 22, a potem, ko je moral na nedeljski dirki premoč priznati Bagnaii in sam končal na drugem mestu, ta sedaj znaša 17 točk. Čeprav je njegova prednost pred naslednjo dirko v Maleziji nekoliko okrnjena, je Španec zadovoljen s koncem tedna v Buriramu. 

"Nikomur ne privoščim, da se počuti tako, kot sem se jaz pred dirko. Meni in Bagnaii ni prav nič lahko biti v teh razmerah, v položaju, v katerem sva, in na tej točki sezone. Vseeno pa sem zadovoljen z vikendom. V suhem sem bil zelo hiter, poleg tega je odlično biti na stopničkah na mokri dirki ter izgubiti le pet točk. Pred Veliko nagrado Japonske sem bil 21 točk spredaj, od takrat pa sem izgubil le štiri točke," je svoje občutke povzel Martin.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

26-letnik je z dirko odlično začel in povedel, vendar je po koncu priznal, da je že takoj opazil, da občutki na motociklu niso enaki kot na ogrevanju. Ko je po napaki zdrsnil na tretje mesto, ni mogel več držati stika z Bagnaio in Marquezom. 

Prav vožnja za Marquezom mu je pomagala, da je dirko pripeljal do cilja. 31-letnik iz Cervere je namreč v drugi polovici dirke zdrsnil na tla, njegov padec pa je opozoril tudi Martina. "Takoj, ko je Marquez padel, je tudi meni na isti način vzelo sprednji del motocikla, toda uspelo mi je rešiti padec. Ko sem videl, kaj se je zgodilo njemu, sem bil pripravljen, da se bo to zgodilo tudi meni, in lahko sem se rešil. Mislim, da bi brez Marqueza pred mano tudi jaz padel." 

Čeprav je z razpletom zadovoljen, je prepričan, da bi bil na suhi stezi še bolj konkurenčen. "Zadnjih nekaj krogov sem razmišljal, da bi si želel suhe dirke. Mislim, da sem imel v suhih razmerah nekaj več od Bagnaie. On pa je bil izredno konkurenčen danes, je le trikratni svetovni prvak in je hiter v vseh razmerah. Verjemite mi, dejstvo, da sem izgubil le tri točke, pomeni, da je za mano zelo dober konec tedna," dodaja Španec.

V boju za naslov prvaka sta ostala zgolj še Jorge Martin in Francesco Bagnaia
V boju za naslov prvaka sta ostala zgolj še Jorge Martin in Francesco Bagnaia FOTO: MotoGP

Kljub nekoliko okrnjeni prednosti tako Martin pred naslednjim dirkaškim koncem tedna v Maleziji ostaja samozavesten. "Zelo sem zadovoljen, sploh način, kako sem dirkal na sprinterski dirki, mi vliva samozavest. To je moj način dirkanja in to bi rad prenesel tudi v Malezijo, saj je prav to tisto, kar me je pripeljalo do tam, kjer sem. Poskušal bom napadati in biti pred Bagnaio," je sklenil vodilni v svetovnem prvenstvu.

Dirkaška karavana se bo v malezijskem Sepangu zbrala že naslednji vikend, čez tri tedne pa sledi še zaključek sezone v Valencii.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • ULTRA 1
  • ULTRA 2
  • ULTRA 3
  • ULTRA 4
  • ULTRA 5
  • ULTRA 6
  • ULTRA 7
  • ULTRA 8

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Japa Jade
27. 10. 2024 13.41
A pri vas se ne veste, da je danes prvi veleslalom sezone 2024/2025...