MotoGP

Bagnaia: Vem, da je včasih bolje biti agresivnejši, toda raje dirkam čisto

Buriram, 26. 10. 2024 13.13 | Posodobljeno pred 3 urami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Sprinterska dirka na Tajskem je prinesla zmago Enee Bastianinija, za drugo mesto pa sta se udarila Jorge Martin in Francesco Bagnaia, ki se potegujeta tudi za naslov svetovnega prvaka. Špansko-italijanski obračun je tokrat pripadel Martinu, z drugim mestom je ta svojo prednost v skupnem seštevku povišal na 22 točk. Toda prvenstvo še zdaleč ni odločeno, Bagnaia bo imel priložnost za zmanjšanje razlike že na nedeljski preizkušnji, ki jo bo začel z najboljšega startnega položaja. Dirka elitnega razreda bo na sporedu ob 9.00, ogledate si jo lahko na Kanalu A in VOYO.

Več videovsebin
  • Vrhunci sprinterske dirke za VN Tajske
    01:56
    Vrhunci sprinterske dirke za VN Tajske
  • Zadnje minute kvalifikacij razreda motoGP za VN Tajske
    06:49
    Zadnje minute kvalifikacij razreda motoGP za VN Tajske
  • Iz 24UR: Pred VN Tajske
    02:21
    Iz 24UR: Pred VN Tajske
MotoGP – VN Tajske
MotoGP – VN Tajske FOTO: VOYO
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Francesco Bagnaia in Jorge Martin sta v uvodnem krogu sprinterske dirke pri izogibanju trka morala zapeljati na široko, kar je izkoristil Enea Bastianini. Njegova zmaga pa ostaja v senci špansko-italijanskega boja za naslov svetovnega prvaka, ki na Tajskem dobiva novo poglavje.

Po sprinterski dirki je bolj zadovoljen Martin, saj je v dvoboju za drugo mesto ugnal Bagnaio in tako svojo prednost v skupnem seštevku povišal za dve točki. "Dal sem vse od sebe, nisem imel več rezerv, ni bilo lahko s šestega napredovati na drugo mesto. Izpolnil sem svoj cilj, ki je bil pokazati najboljšo možno predstavo. Tokrat je to bilo drugo mesto, tako da sem zelo zadovoljen." 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 Kljub temu, da ima sedaj že 22 točk prednosti, Španec ne želi preveč razmišljati o številkah. "Ne želim razmišljati o matematiki. Zagotovo sem zadovoljen, da sem v tem položaju na tej točki prvenstva. Toda osredotočiti se moram na svoje dirkanje in peljati tako kot na sprinterski dirki, ko sem dal vse od sebe in dirkal, kot da bi bila to moja prva dirka. Tudi na nedeljski dirki bom storil enako. A nisem neumen in vem, da moram nadzorovati tveganje," dodaja Martin. 

Jorge Martin in Francesco Bagnaia na stezi v tajskem Buriramu
Jorge Martin in Francesco Bagnaia na stezi v tajskem Buriramu FOTO: MotoGP

Nekoliko manj zadovoljen je z izkupičkom sprinterske dirke bil Italijan. "Res je, da ni idealno, saj sem v položaju, ko moram pridobivati točke. Toda Martin je dobro opravil svoje delo, jaz pa sem se na motociklu bolj mučil kot na treningih in kvalifikacijah. Pogledati moramo podatke, da vidimo, kaj se je zgodilo, in se izboljšati pred nedeljsko dirko," je vtise po dirki strnil aktualni svetovni prvak.

Razlika 22 točk pomeni, da Bagnaia niti z zmagami na preostalih dveh sprinterskih in treh nedeljskih dirkah ne more več osvojiti naslov prvaka, če Martin ob tem konča na drugem mestu, vendar se Italijan za to ne zmeni. "Kar moram storiti, je, da sem pred njim, ga s svojimi rezultati podvržem pritisku. Ne bom pa se posluževal umazanih potez, še naprej bom pošten, kot sem tudi vedno bil, in skušal bom zmagati na čist način. Vem, da je včasih bolje biti agresivnejši, toda raje dirkam na tak način," je še sklenil aktualni svetovni prvak.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Priložnost, da stopi prednost Španca, bo Bagnaia imel že na nedeljski dirki, začel jo bo z najboljšega startnega položaja. Tudi Martin se bo pognal s prve startne vrste, pred njim pa bo startal še Bastianini.

Akcija v Buriramu se bo začela v zgodnjih jutranjih urah. Dogajanje na stezi bodo ob 4.40 z ogrevanjem odprli dirkači elitnega razreda, ob 6.00 sledi dirka razreda moto3. Ob 7.10 se prenosu na VOYO pridruži še Kanal A, na katerem si boste lahko ogledali dirko razreda moto2 z začetkom ob 7.15 in seveda vrhunec dirkaškega konca tedna, dirko razreda motoGP, ki se začne ob 9.00.

VN Tajske
VN Tajske FOTO: 24ur.com
  • ULTRA 1
  • ULTRA 2
  • ULTRA 3
  • ULTRA 4
  • ULTRA 5
  • ULTRA 6
  • ULTRA 7
  • ULTRA 8

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Samo navijač
26. 10. 2024 15.11
+0
Čisto nasprotje Marqeza. Mara samo dz je prilika useka. To je ta dokončna razlika od povprečnežev in schampionov !!
poper00
26. 10. 2024 16.13
+1
Najbolj umazan je bil Rosi,ki se je umazanih trikov posluževal tudi izven steze.
SAKOSAKO
26. 10. 2024 14.13
+3
Bagnaia raje dirka čisto, zato z drugimi motorji ne bi dosegel veliko. Rešuje ga hitrost Ducatija!!!
NDM
26. 10. 2024 14.35
+1
res je....bomo videli drugo leto če bosta imela enak motor z MM93 kako bo...ma se bojim da ne bosta enaka
janezdollar
26. 10. 2024 14.42
-3
Hinavček bo za Pecom, ker je enostavno slabši dirkač…
Monster_cat
26. 10. 2024 13.24
+3
A tole izjavo bagnaje ste pa spregledal???...Danes sem mislil, da ga bodo kaznovali, saj je po mojih izračunih šel štirikrat na zeleno