Šport

Medel Miami uplahnil v Orlandu

New York, 03. 01. 2020 21.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Sebastijan Kopušar
Komentarji
1

Miami ima težave s svojimi severnimi sosedi in tudi tokrat ni bilo nič drugače. Dan po domači zmagi nad Raptorsi so bili v Orlandu brez energije in Magici so jih v zadnji četrtini povsem razorožili.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Za moštvo, ki ima 25 zmag in 10 porazov, je težko reči, da je v težavah, toda napad Heatov se je v zadnjem tednu pošteno ohladil. V ponedeljek so izgubili na gostovanju pri zdesetkanih, z vseh vetrov nabranih Wizardsih. Nato so zmago iz Raptorsev iztisnili z obrambo, ki je Kanadčane prisilila, da so zadeli še manjkrat od Miamija. V Orlandu so v zadnji četrtini dosegli komaj šest točk.

Met za tri je bil znova izjemno slab (manj kot 19-odstoten), zadeli so 7 od 37 poskusov. Ne zaceli se stara rana, skrb za žogo, saj so jo znova izgubili kar osemnajstkrat. Pri tem je prednjačil Jimmy Butler, drugače ena redkih svetlih točk večera (23 točk, 7 podaj, 10 skokov), dobro je igral Bam Adebayo (14 točk, 10 skokov). Zaspala je klop Miamija, tudi Goran Dragić si tekme ne bo zapomnil (8 točk ob manj kot 29-odstotnem metu).

https://sja.sportradar.com/w/24ur/19097462/3231

Goran Dragić (desno) v Orlandu ni imel najboljšega večera.
Goran Dragić (desno) v Orlandu ni imel najboljšega večera. FOTO: AP

Orlando si je verjetno dobro ogledal tekmo Miamija z Raptorsi prejšnji večer in se je gostov lotil z njihovim orožjem, izjemno aktivno obrambo ter občasnim podvajanjem obrambnih igralcev nad najbolj nevarnimi napadalci. To je bil najpogosteje Butler, ki pa je znal izsiliti koš in prekršek, s katerim je dobil dodaten met. Na drugi strani Magici niso imeli prehudih težav s consko obrambo Heatov. To je še posebej pestila rezervna peterka domačinov in drugo peterko gostov zasula z meti za tri. Kar je Orlandu prineslo pet točk prednosti ob koncu četrtine (27:22).

Jimmy Butler (levo) je motor, ki poganja moštvo, tudi kadar nima strelskega večera.
Jimmy Butler (levo) je motor, ki poganja moštvo, tudi kadar nima strelskega večera. FOTO: AP

Domačini so prvo četrtino končali s serijo 8:0, v začetku druge jo je prekinila trojka  Kellyja Olynyka. Trener Spoelstra je skušal z igralci s klopi poživiti nekoliko utrujen napad Miamija. Precej težav sta jima povzročala Mo Bamba, ki je s svojimi skoki kraljeval pod obema košema, Terrence Ross pa je z natančnim metom od daleč razbijal cono gostov. Butler je ob vrnitvi v igro na klopi pozabil svojo napadalno prodornost in začel nabirati izgubljene žoge. Orlando pa je napad Miamija učinkovito ustavljal brez prekrškov in se počasi oddaljeval od gostov (56:44).

Začetek drugega polčasa je prinesel dež trojk za Orlando in napadalne težave Miamija. Ko je prednost prvih narasla na 18 točk, je Spoelstra njihovo ofenzivo prekinil z minuto odmora. Ta je učinkovala, zaradi šestih zaporednih točk gostov je po premoru segel še domači trener Steve Clifford. Z njim ni udušil novega žara Heatov, ki so prepolovili zaostanek. Butler je še izgubljal žoge, a je z agresivno igro oživil napad gostov, njegovo najmočnejše orožje so bili prosti meti. Magici so proti koncu četrtine znova vzpostavili ravnotežje, Dragićevi prosti meti tik pred premorom pa so prednosti znižali na pet točk (84:79).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Miami je zadnjo četrtino namesto z ofenzivo začel z izgubljenimi žogami. To je največja šibka točka ekipe, na tekmah, ko igrajo brez prave energije, pa je še toliko večje breme. Orlando je dosegel šest zaporednih točk, Heati so bili še brez koša in Spoelstra je moral znova seči po minuti odmora ter v igro poslati Butlerja. A je izjemna obramba Magicev še naprej dušila napade gostov in povzročala, da so nenehno izgubljali žoge, sami pa so vztrajno polnili koš Miamija. Povsem ugasli Heati so v zadnji četrtini dosegli komaj šest točk (in še to zadnji dve povsem ob koncu tekme, ko ni bilo več obrambe domačih) ter zabeležili nov boleč poraz (105:85).

Težave zaporednih tekem

Miami je doslej zmagal le dvakrat, ko je igral dva večera zapored. A je obema zmagama takoj sledil poraz s precej slabšim moštvom. Premagali so Dallas, nato izgubili z Memphisom. Prejšnji teden so se najprej namučil z Indiano, nato še s Filadelfijo, obe tekmi so po napetih zaključkih zmagali za točko, pri Sixersih je bil potreben še podaljšek. Posledice so izbruhnile dva dni kasne po nepričakovanem porazu v Washingtonu.

Trener Miamija Erick Spoelstra že nekaj časa na igrišče pošilja samo devet igralcev, poleg tega ima Olynyk precej omejen čas igranja. Pri tem je vztrajal tudi v Orlandu, čeprav so igrali drugo tekmo zapored in je bilo očitno, da je ekipa brez zagona. Doslej so izgubili pet srečanj, ko so igrali drugi večer zapored. Sloviti NBA-jevski upokojenec Kevin Garnett sicer trdi, da to ne bi smel biti izgovor in da je sam na drugi tekmi vedno igral bolje.

V Miamiju bodo skušali čim prej pozabiti na poraz in se vrniti k optimizmu in samozavesti po dobrem začetku sezone. Bulerju slednje ne manjka, kako dobri so odnosi v ekipi kaže tudi s slovenskim gruljenjem svojemu novemu prijatelju Dragiću. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Veliko najboljših igralcev je vedno trdilo, da je samozavest to, kar loči dobre igralce od vrhunskih in dobre ekipe od vrhunskih. V Miamiju so začeli verjeti vase, v to, da imajo šampionski klub, ki lahko doseže zelo veliko," za Heate ugotavlja Greg Anthony, nekdanji košarkaš, sedaj pa analitik za televizijo NBA TV.

Prva priložnost bo že v nedeljo, ko v goste pride vse boljši Portland z nekdanjim Heatom Hassanom Whitesideom. "Dobro igra, zato bo to izziv za nas. Zanimivo bo videti, kako se bo odzval na prvo vrnitev v Miami," je srečanje napovedal Derrick Jones.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rmd4ever
04. 01. 2020 08.45
+1