Košarka

Kapetan Zadra iz morja rešil utapljajočega človeka

Zadar, 11. 10. 2024 17.28 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kapetan košarkarskega kluba iz Zadra je ob morju s svojo družino užival ob pitju kave, ko je opazil, da se nekdo v morju utaplja. Nesebično je seveda takoj priskočil na pomoč, oblečen skočil v vodo in moškemu najverjetneje tudi rešil življenje. "Nisem junak, vsak bi to naredil," je bil po tem odločen košarkar. "Zagotovo nisem prvi, ki je storil kaj takšnega." Tako se je njegova jutranja kavica spremnila v pravo malo avanturo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V petek se je v Zadru odvijala prava drama, junak pa je bil kapetan košarkarskega kluba iz Zadra, Marko Ramljak, ki je utapljajočemu se moškemu pomagal na obalo. "Včasih v tej kavarni ob morju spijem kavo. Vsi jo poznajo. Tako je bilo tudi danes zjutraj, nekje okoli 11.30 dopoldan. Tam sem bil z ženo in prijateljem. Moja žena je bila z otrokom nekoliko oddaljena od nas in je dejansko opazila, da se moški utaplja v morju. Bil je nekje manj kot pet metrov od obale," je za 24sata povedal košarkar. Dnevi so povsem prijetni in še vedno primerni za kopalce. Zgodnja jesen je namreč postregla s temperaturami okoli 20 stopinj Celzija.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Šlo je za kopalca, moški ni bil oblečen, torej ni padel v morje. Očitno je bilo nekaj narobe. Ko sem se tega zavedal, sem takoj oblečen skočil v morje. Moškemu sem nato pomagal, da se je lahko približal obali. Prijatelj fizioterapevt mi je nato podal roko in smo ga lahko potegnili iz morja. Po tem je bil nekoliko izgubljen, toda večkrat se mi je zahvalil. Poklicali smo 911, da smo se prepričali, da je vse v redu. Prišli so zelo hitro, v tem času pa smo mu pomagali, da se je nekoliko ogrel. Gospoda sicer ne poznam, toda upam, da bo z njim vse v redu," je še dodal. Iz Zadarske bolnišnice so kasneje sporočili, da je zdravnik moškemu pomagal na kraju dogodka in da nadaljnje zdravljenje ni bilo potrebno.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mekenzi
11. 10. 2024 20.06
Pravi čovjek sa Srcem, do ljudima, i vrli dobar, košarkaš, ❤️❤️❤️👍👍👍🏀🏀🩵🩵
Mekenzi
11. 10. 2024 20.05
Pravi čovjek, sa srcem za ljude i vrlo dobar košarkaš. ❤️❤️❤️❤️👍👍👍🏀🏀🩵🩵🩵
Blue Dream
11. 10. 2024 18.49
+3
Um koleba, srce nikoli
Un71
11. 10. 2024 18.19
+3