Košarka

Harden ne more iz svoje kože: Liga NBA se prilagaja meni, ne obratno

Los Angeles, 04. 10. 2024 16.49 | Posodobljeno pred 1 uro

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Vse bližje je začetek nove sezone lige NBA, ki jo bosta 23. oktobra odprli ekipi Boston Celtics in New York Knicks. Ekipe so se že zbrale na uradnih pripravah, katerih nepogrešljiv del so medijske obveznosti. Na kampu Los Angeles Clippersov je pred mikrofoni novinarjev znova zablestel James Harden.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Košarkarje Los Angeles Clippersov se je vse od prihoda Kawhija Leonarda uvrščalo v vsaj širši krog favoritov za naslov, a letos je vendarle drugače. Za 33-letnika se zdi, da so njegova najboljša leta – tudi zaradi številnih poškodb – že mimo. Za nameček ob sebi nima več tako zvezdniške zasedbe kot minula leta. 

V kadru Clippersov ob Leonardu še najbolj izstopa James Harden. Za nekdanjega MVP-ja lige je prav tako jasno, da so njegova najboljša leta že mimo. 

Kakor koli, Harden nase še vedno gleda drugače. Na vprašanje, kako se je prilagodil na nov slog igre, je samozavestno odvrnil. "Sem eden tistih, ki se jim mora liga NBA prilagoditi. Tukaj sem, garam, in to je to," je bil njegov odgovor.  

James Harden se je leta 2018 okitil z nagrado MVP.
James Harden se je leta 2018 okitil z nagrado MVP. FOTO: AP

Harden je v minuli sezoni v povprečju dosegal 16,6 točke. Prvič po sezoni 2011/2012 se mu je pripetilo, da je bilo njegovo povprečje nižje od 20 točk. Med letoma 2018 in 2020 je kar trikrat zapored dosegal vsaj 30 točk na tekmo, v sezoni 2018/2019 celo 36,1.

Clippersi so v minuli sezoni dosegli četrto mesto zahodne konference, nato pa po šestih tekmah v prvem krogu končnice izpadli proti Dallas Mavericksom. 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.