Košarka

Cedevita Olimpija brez glavnega trenerja po prvo zmago v ligi ABA

Bar, 04. 10. 2024 15.00 | Posodobljeno pred 11 minutami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ljubljanski košarkarji bodo v tretjem krogu lige ABA gostovali v Črni gori pri Mornarju. Po dveh tekmah so zmaji še brez točk, v soboto pa bodo želeli ob bolniški odsotnosti glavnega trenerja Zvezdana Mitrovića vknjižiti prvo zmago. Tekmo boste lahko od 16.55 spremljali na VOYO.

ABA liga: Mornar - Cedevita Olimpija
ABA liga: Mornar - Cedevita Olimpija FOTO: VOYO

Poleg Zvezdana Mitrovića, ki bo obračun preventivno izpustil zaradi zdravstvenih težav, bodo Ljubljančani pogrešali tudi Bryntona Lemarja, ki bo s parketa zaradi poškodbe stopala odsoten vsaj šest tednov.

Zvezdan Mitrović na tekmi Cedevita Olimpija - Umana Rey Venezia
Zvezdan Mitrović na tekmi Cedevita Olimpija - Umana Rey Venezia FOTO: Luka Kotnik

Košarkarji Cedevite Olimpije se v tekmo podajajo z dobro popotnico, saj so pred dnevi v drugem kolu rednega dela Evropskega pokala pred očmi domačih navijačev z rezultatom 87:82 premagali Umano Reyer iz Benetk. Zmaje bo tokrat s klopi vodil prvi pomočnik glavnega trenerja Đorđe Adžić: "Ne oziramo se na dva poraza, na tekmo se pripravljamo kot na vsako drugo. Mornar je ekipa, ki je imela med pripravami svoje težave. Zbrali so se pozno in odigrali le dve pripravljalni tekmi, zato smo podrobneje spremljali predvsem njihovo zadnjo tekmo s Crveno zvezdo. Naša ekipa je še v fazi prilagajanja na ligo ABA, saj imamo kar nekaj igralcev, ki do sedaj še niso igrali na takšni ravni. Prvi dve tekmi sta nam pokazali, kaj lahko od regionalne lige pričakujemo. Pričakujem reakcijo igralcev po dobri tekmi proti Umani Reyer, hkrati pa pričakujem boljšo predstavo kot na prvih dveh tekmah v regionalni ligi. Upam, da zabeležimo zmago."

DeVante Jones na tekmi Cedevita Olimpija - Dubaj
DeVante Jones na tekmi Cedevita Olimpija - Dubaj FOTO: Luka Kotnik

Tudi Mornar ima po dveh tekmah dva poraza, Ljubljančani pa bodo v črnogorskem Baru izrazit favorit. "Pred nami je zahtevno gostovanje. Naši tekmeci nimajo veliko za izgubiti, lahko pa veliko pridobijo, zato bodo zagotovo zaigrali energično in intenzivno. Mornar v tej sezoni igra hitro in sproščeno, na parketu počnejo številne različne stvari, njihov način igre pa jim dovoljuje igro zunaj sistema. Ravno zato so ena izmed težjih ekip, na katere se moraš pripraviti, saj je vsak igralec lahko nevaren. Trenerski štab je opravil odlično delo pri pripravi, zato računamo na to, da osvojimo dve točki," je pred odhodom na pot dejal DeVante Jones.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.