Košarka

Dragić razočaran po porazu: Brooklyn si je bolj želel zmage

New York, 11. 01. 2020 12.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Izkušeni slovenski organizator igre Goran Dragić je po porazu Miamija na gostovanju pri Brooklyn Netsih priznal, da je razočaran nad slabo odigrano končnico svojega moštva, saj je bila Vročica še pet minut pred koncem tekme v lepi prednosti. "Bili smo premalo zbrani v obrambi, v napadu pa smo si privoščili nekaj nepotrebnih napak," je med drugim dejal 33-letni Ljubljančan.

Miami je kljub zadnjemu porazu v slavni newyorški četrti še vedno na izjemno visokem drugem mestu vzhodne konference, česar pred sezono ni pričakoval praktično nihče. A kljub temu bi Vročica morala odigrati pametneje v končnici tekme na parketu Barclays Centra, ki jo je po lastnih neumnostih izgubila z delnim izidom 4:17 in tako iz rok izpustila veliko priložnost za 28. zmago v sezoni.

Organizator igre Miamija Goran Dragić je po dvoboju priznal, da je od svojega moštva pričakoval več borbenosti in izkazane želje po zmagi. "Brooklyn si je preprosto povedano želel več te zmage kot mi. Imeli smo svoje priložnosti, da pred vstopom v zadnjih pet minut tekme vse skupaj zaključimo in se z mislimi že osredotočimo na naslednji obračun. Za ležernost in slabšo koncentracijo v zaključku smo bili kaznovani z bolečim porazom," je po tekmi hitel razlagati starejši od bratov Dragić, ki je ob porazu s 113:117 prispeval 17 točk.

Goran Dragić v pogovoru s trenerjem Miamija Erikom Spoelstro
Goran Dragić v pogovoru s trenerjem Miamija Erikom Spoelstro FOTO: AP

Nadaljevati z moštvenim pristopom
"Posamična statistika ni pomembna. Bolj bi se morali držati dogovora pred tekmo in igrati bolje v obrambi, kar je bila rdeča nit naše igre v zadnjem obdobju. Ko enkrat nisi na želeni ravni, hitro dobiš po prstih. Vsaka tekma v ligi NBA je zahtevna, vsako moštvo si želi pred končnico zagotoviti čim boljši izhodiščni položaj, ker ti prinaša prednost domačega igrišča. Tokrat smo odigrali pod našo ravnjo, a že na naslednji tekmi moramo biti boljši," je poudaril 33-letnik, ki je povsem okreval po težavah z dimljami.

"Na srečo v tej sezoni nimam težav s kolenom. Uspelo se mi je nekoliko odpočiti in se vrniti na parket še boljši, kot sem bil ob vstopu v sezono. Naše vodilo je, da gremo s tekme na tekmo, saj le tako lahko napredujemo. Imamo zanimivo moštvo, ki je sposobno marsičesa. A le ob pravem pristopu in moštveni igri," je še pristavil Goran Dragić.   

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Malo_sutra
11. 01. 2020 16.43
+2
Briga te, poglej na racun pa nebos razocaran.