Šport

Beckham odhaja v ZDA

Madrid, 11. 01. 2007 16.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji kapetan angleške nogometne reprezentance David Beckham se bo iz Madrida preselil v Los Angeles.

Beckham je obrnil hrbet Realu
Beckham je obrnil hrbet Realu FOTO: Reuters
Beckham naj bi v Los Angelesu v petih letih zaslužil več kot 250 milijonov ameriških dolarjev oziroma milijon dolarjev na teden. Vendar pa bo le petino denarja zaslužil z igranjem nogometa, ostalo bo 'postranski zaslužek'.

Eden najbolj priljubljenih angleških nogometašev David Beckham bo v dresu madridskega Reala nastopal samo še do konca sezone, nato pa se bo preselil v Los Angeles. Kot je potrdil tudi sam, je s tamkajšnjim klubom LA Galaxy že dosegel dogovor in mu za naslednjih pet let obljubil zvestobo.

31-letni Anglež, ki se je leta 2003 v kraljevi klub preselil iz Manchester Uniteda, je doslej najbolj slaven 'ulov' ameriške nogometne lige Major League Soccer (MSL), ki obstaja komaj dobrih deset let.

Prvi dan leta, prvi dan pogajanj

Pa pa, Španija!
Pa pa, Španija! FOTO: Reuters

Beckhama pogodba z Realom, kjer naj bi že večkrat dali vedeti, da njegovih uslug ne potrebujejo več, zavezuje še do konca junija. Vendar pa se lahko že od prvega dne leta brez omejitev pogaja z morebitnimi novimi delodajalci. Kot kaže, za dogovor ni potreboval dolgo.

Ponosen sem, da sem igral za dva največja kluba in se že veselim novih izzivov v najbolj priljubljeni igri na svetu. Do konca te sezone pa bom dal vse od sebe za moje sedanje soigralce in trenerja, saj menim, da nas (trener) Fabio Capello lahko popelje do uspehov, ki si jih to moštvo zasluži. David Beckham

"Ta teden so me pri Realu prosili, naj se odločim o svoji prihodnosti, in mi ponudili možnost podaljšanja pogodbe za naslednji dve sezoni," je dejal nogometni zvezdnik. "Potem ko sem skupaj s svojo družino in svetovalci pregledal različne možnosti, od te, da bi ostal v Madridu, do selitve v kakšno drugo veliko britansko ali evropsko moštvo, sem se odločil, da se pridružim ekipi LA Galaxy in od avgusta dalje igram v ligi MSL," je razložil.

Njegova odločitev je več kot zanimiva, še posebej ob upoštevanju izjave, ki jo je dal ob prihodu v Madrid. Takrat je dejal, da želi kariero končati na stadionu Bernabeu. Oditi kamor koli drugam, bi bil korak navzdol, je zatrdil.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kaku
12. 01. 2007 09.32
Copatek je naredu tako kot si je žena zamislila. Je pa tolk pameten, da je vsaj neki dobrga potegnu iz tega. Hudo mastno plačo, za katero mislim, da si jo niti pod razno ne zasluži.
sukarchavo@tmail.com
11. 01. 2007 23.37
Res je 250 milijonov. Sem pa pricakoval to ker ima nogometno solo v L.A.
californija
11. 01. 2007 18.06
in njegova victoria se bo družila z paris hilton:) in se še naprej kazala okoli kako je ona " lepa" in slavna, brez da bi kdaj ali kaj naredila:). Formula : poroči slavnega nogometaša = vse je rešeno očitno drži
denis.arnus@siol.net
11. 01. 2007 16.59
V ZDA bo baje zaslužil neverjetnih 250 miljonov dolarjev...