Formula 1

Massa cilja na VN Brazilije

Ljubljana, 18. 08. 2009 15.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dirkač formule 1 Felipe Massa, ki se je hudo poškodoval na kvalifikacijah za VN Madžarske, si želi, da bi se na steze vrnil na domači dirki v Braziliji.

Felipe Massa
Felipe Massa FOTO: Reuters

Felipe Massa se je pred tremi tedni na kvalfikacijah za VN Madžarske hudo poškodoval. Pri veliki hitrosti je vanj priletela vzmet iz Barrichellovega dirkalnika, Massa pa je nezavesten priletel v gume ob robu steze. Masso so po poškodbi operirali v bolnišnici AEK v Budimpešti, sedaj pa okreva v domači Braziliji. Kljub hudi poškodbi lobanje in pretresu možganov pa dirkač moštva Ferrari že načrtuje svojo vrnitev na steze. "Komaj čakam, da se vrnem, želim si, da bi lahko dirkal že v Braziliji,“ je za brazilsko televizijo Globo dejal Massa. "Ampak vrnitev seveda ni odvisna od mene, zdravniki so tisti, ki bodo odločali o moji vrnitvi, jaz pa moram poskrbeti, da bom okreval.“

Masso pred vrnitvijo na steze čakajo  zdravniški testi FIA in podroben pregled očesa, ki si ga je poškodoval v nesreči. "V času nesreče nisem videl vzmeti, veliko ljudi me je spraševalo, ali sem jo videl ali je res nisem. Zaletel sem se, potem pa se več ničesar ne spominjam. Že res, da sem premikal roke in še nekoliko manevriral z volanom, a se mi zdi, kot da bi spal,“ je dejal Massa. "Ko sem se zbudil v bolnišnici, je moje celotno telo delovalo, kot je treba. Lahko sem premikal roke, noge, ramena, lahko sem normalno dihal.“
 

Na VN Evrope ga bo v dirkalniku Ferrarija nadomestil testni voznik Luca Badoer, če pa se bo Italijan izkazal, se utegne zgoditi, da bo priložnost dobil še na kakšni dirki.
 

KOMENTARJI (24)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TK-TITO
21. 08. 2009 09.20
Gume so tisto sezono delale čudežne razlike in prav tisto leto je Šumi pokazal kak mojster volana je in se boril proti Alonsu v totalni nekonkurenčni situaciji. Drugo leto pa kot je napisal "vednoprav" je odločila naslov prvaka samo sreča in čisto nič drugega kot lansko sezono.
vednoprav
20. 08. 2009 22.24
Soling - Že vse prevečkrat sem ravno tebi napisal,no mogoče replike nisi prebral, da je bila sezona 2005 porazna in to zaradi pnevmatik,kar sploh ni pomembno ,tako je pač bilo. Za leto 2006 pa je za strokovno srenjo in za vse navijače moralni zmagovalec. In sedaj bi te še prosil,da se s takimi odgovori ne obračaš direktno name ,ker se mi enostavno ne ljubi več. Apsolutno se strinjam s tvojim zaključkom.
Soling
20. 08. 2009 21.08
vednoprav, "Jaz osebno mislim,da Massa ne bo nikoli sv. prvak ,razen ,če mu bodo zrihtal bolid ,ki bo kar precej hitrejši od ostalih." To mi zveni znano. A ni imel Šumi tak bolid pri Ferrariju?! Ko pa je ta isti bolid postal samo konkurenčen (2005 in 2006), pa smo vidli kako je bilo. Tako, kot sta si bila konkurenčna McLaren in Ferrari 2007 in 2008 pa je čisto OK in zelo privlačno za navijače. Pa ravno v tem trenutku sta si zopet omenjena zelo konkurenčna.
TK-TITO
20. 08. 2009 09.51
Tvegati z mladim voznikom je zelo relativna stvar, saj skoraj nobenemu moštvu ni uspel velik skok z mladim voznikom. Izjema je mogoče samo Mclaren le da po moje oni niso tvegali saj je Hamilton dobil priložnost isključno samo zaradi Ron Denisa in on je prav gotovo vedel za kaj mu ponuja šanso tako rekoč v svojem moštvu.
vednoprav
20. 08. 2009 09.37
Aja pa še to. Jaz osebno mislim,da Massa ne bo nikoli sv. prvak ,razen ,če mu bodo zrihtal bolid ,ki bo kar precej hitrejši od ostalih. To je čisto moje osebno mnenje. Kako pa bo bomo pa še videli.
vednoprav
20. 08. 2009 09.31
firko - Mislim,da tvegati z mladim perspektivnim voznikom ni noben problem. Pri Ferrariju je problem organizacije v boksih in tu jim mlad dirkač brez imena in avtoritete nič ne pomaga. Po mojem so pri rdečih ugotovili ,da bi moral tudi dirkač povedal kdo mu bo šaril po avtu in kdo ne namesto lizanja sladoleda. Za takšno vlogo pa sta Šumi in ne nazadnje tudi Alonso dokaj kompetentni imeni. Poskusi spremeniti zorni kot gledanja in razumeti Ferrari skozi težave ,ki jih ima . Seveda pa tudi razumem,da te to kar se tiče rdečih ne briga prav veliko saj imajo tudi srebrni dovolj težav.
Soling
19. 08. 2009 22.46
Šumi bi šel na ziher, pa očitno ni šlo. Prost ga je kr hiter prebral. Če bi bila poškodba vratu tako očitna, ne bi sploh pomislil na zamenjavo. Pomoje bi Šumi rabil več časa. Zanimivo, da Ferrari nima nekega mladga kadra v rokavu, ampak računa na veterane, pa naj bo to kdorkoli med njimi. Kar se tiče Masse sem ničkolikokrat povedal, da je res garač in je postal že pravi as. Tudi ob Kimiju lahko dirka neobremenjeno. Ob Šumiju vemo kako je bilo, ob Alonsu pa si lahko le predstavljamo. Drgač pa "tisti rdeči" lahko kr pozabte na Šumija. Dobr vas je razrajcal, kot vidim.
firko
19. 08. 2009 21.29
vednoprav s tem,da zapre jezike sem mislu predvsem to,da potihnejo govorice o šumiju,o njegovem dirkanju in nedirkanju,in se mi zdi zelo žalostno,da tako moštvo,kot je ferrari ne upa tvegati s kakšnim mladim perspektivnim dirkačem,ali pač ni nobenega tako nadarjenega in se zadovoljijo z upokojenim dirkačem ali pa s takim,ki mu je važno le to,da prečka ciljno črto,ali pa celo z jokico,ki bo med sabo skregal celotno moštvo,če ne bo po njegovem.in prepričan sem,da tudi velemojster šumi ne bi pokazal več od masse.massa je odličen voznik,le tisti kanček mu manjka,pa naj bo to sreča in tudi razkiranje,šumiju pa manjka kar precej treninga tako da................
Andreja Heric 1
19. 08. 2009 17.54
to bi bilo najlepše če bi se vrnil v rodni braziliji pred svojimi navijači!!!!!!!!
TK-TITO
19. 08. 2009 15.40
Osebno si želim videti Masso čim prej sedeti v Ferrariju saj je zade dober voznik in kar se mene tiče izjemno delaven kar izredno cenim. Bi pa prav tako rad videl Šumija sedeti ponovno v Ferrariju, a za moje pojme namesto Kimija ki je izreden voznik a ni delaven kar mene moti.
vednoprav
19. 08. 2009 08.26
firko - Niti ne vem kaj si hotel točno povedat. Hm,zapre jezike?A je morda boljši od Šumija oz. je bil boljši? Seveda mu želim veliko zdravja in čimprejšnje okrevanje saj smo vendar ljudje. Komu na tem svetu pa človek nebi želel čimprejšne okrevanje ? Druga stvar je sesti v rdeči bolid. Meni ni bil nikoli in in to sem večkrat povedal pa se zaradi tega ne počutim prav nič bedno in zaradi mene gre lahko naslednjo sezono dirkat v McLaren namesto Hamiltona in Lahko Hamiltonovim navijačem zapre usta. Kod sem že dejal,ne vem zakaj sem jaz beden ,če je moje mišlenje,da bi bilo od Šumija več kot ne samo od Masse ampak od kogarkoli ?
Foen
18. 08. 2009 21.51
res je lep, nej gre za muster universa tekmovat. ManHorsePig
iblow
18. 08. 2009 21.34
@firko pa nismo vsi taki; jst recimo komi čakam, da se Massa vrne in upm, da mu res rata dirkat že na VN Brazilije!! Dajmo Massa, čimprej okrevaj!! Res te mamo radi sam tapravi Ferrari navijači, pr ostalih se je dokazal, da so hinavci!
zelenojabolko
18. 08. 2009 21.11
firko ti si car, pr ferrariju ne bo prihodnosti, ce bo zmer sumi hotu uletet namest ksnga pa nei dajo priloznost mladim, ne panekaterim k majo dirkanje v riti pa dnarja za polete v vesolje pa jim do dirkanja sploh ni!!!!!
firko
18. 08. 2009 19.46
ampak kva ste nekateri navijači rdečih bedni.ko massa dirka je najboljši,ko pa okreva po nesreči pa pljuvate po njem in si želite šumija.zelo ste nekorektni
psibuba
18. 08. 2009 19.40
a ni reku da ze u Monzi
ĐurĐev Dan
18. 08. 2009 19.02
se massa pojavi doma in mama ga upraša joj kaj se je zgodilo? kdo te je tako kresnil da mu pošljem rože?
Oberfeising
18. 08. 2009 18.09
točno tak bejbika
AnahiWorld
18. 08. 2009 17.36
Massa, vrni se čimprej! Najboljši si! ;-)
mzurry
18. 08. 2009 17.33
massa bi pa lahk sedaj posnel kak del rockyja s tole šlivo....