Formula 1

Hamilton zasut s komplimenti

Ljubljana, 03. 12. 2007 16.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na svečani podelitvi nagrad najboljšim voznikom te sezone po izboru revije Autosport je Lewis Hamilton pometel s konkurenco.

Lewis Hamilton, ki je letos postal podprvak v Formuli 1, je na podelitvi dobil nagrado za voznika leta, poleg tega je bil razglašen za britanskega voznika leta in za novinca leta v avtomoto športu.

Nagrado za voznika leta mu je podelila Viviane Senna, sestra slavnega brazilskega dirkača Ayrtone, ki je Hamiltonu dala zelo lep kompliment s tem, ko je dejala, da jo mladi Britanec spominja na njenega brata. "Lewis me spominja na Senno kot voznik in kot človek. To izžareva njegov obraz in to se vidi v njegovih očeh," je dejala sestra legendarnega Brazilca, ki se je leta 1994 smrtno ponesrečil.

Hamiltonov vzornik je Ayrtone Senna.
Hamiltonov vzornik je Ayrtone Senna. FOTO: Reuters

Ob teh besedah je bil ganjen tudi mladi Britanec. "Ob takšnem komplimentu sem enostavno ostal brez besed," je povedal Hamilton. "Ayrton mi veliko pomeni. Čeprav sem imel le devet let, ko se je ponesrečil, sem se dobro zavedal kako dober voznik je. Odraščal sem ob gledanju posnetkov njegovih voženj, nikoli pa nisem mislil, da bom srečal nekoga, ki je tako tesno povezan z njim," je še dodal Hamiton, ko je iz rok Viviane Senna prejel nagrado.

Nagrade so prejeli še Finec Markus Grönholm, ki je bil izbran za najboljšega reli voznika leta. McLaren Mercedes pa je dobil nagrado za najboljši dirkaški avto leta. Patrick Head, solastnik Williamsa pa je prejel odlikovanje za življensko delo.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hasanmuslimovi@dodgeit.com
04. 12. 2007 02.38
bravo naši :D
5oulwav3
03. 12. 2007 19.07
pomoje se da sklepat, kje je uredništvo revije motosport.com :D
Carleone
03. 12. 2007 17.45
v you tube dej copy paste tole: Tributo A Lewis Hamilton in se malo nasmej, zadnja tretjina je še najbolj;)
ncnau
03. 12. 2007 17.36
Kako je Gronholm najboljši rally voznik leta, če je končal za Loebom? Kako je McLaren Mercedes najboljši dirkaški avto leta, če pa v prvenstvu ni osvojil niti točke in je končal na zadnjem mestu med konstruktorji...204 točke za Ferrarijem?