Tujina

Popadali z nagnjene naftne ploščadi

Peking, 08. 09. 2010 08.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Znova poročamo o nesreči na naftni ploščadi, tokrat se je zgodila na Kitajskem. Med tajfunom se je pločad nevarno nagnila in štirje delavci so zdrsnili v morje. Rešili so le dva. Zaposlene so nato s helikopterjem prepeljali na varno.

Naftna ploščad se je nevarno nagnila (slika je simbolična).
Naftna ploščad se je nevarno nagnila (slika je simbolična). FOTO: Reuters

Ena od naftnih ploščadi v Vzhodnokitajskem morju se je med divjanjem tajfuna nevarno nagnila. Štirje delavci so zato padli v morje, rešili pa so le dva. Skupaj z 32 sodelavci sta nato na ploščadi, od koder zaradi večmetrskih valov niso mogli z ladjo, čakala na rešitev.

Ponje so nato iz obalnega mesta Dalian poslali helikopter, ki jih je prepeljal na varno. Iz zraka so si lahko še bolje ogledali nevarno ploščad, ki se v morje nagiba pod kotom 45 stopinj.

Nesreča se je zgodila v torek pozno popoldne po lokalnem času. Ploščad, ki je postavljena devet kilometrov od obale, je v lasti družbe Sinopec. Izlivanja nafte ne pričakujejo, saj so vse ventile zaprli.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
08. 09. 2010 10.48
Tisti štirje so morali biti precej blizu roba, da so padli v morje, saj 45 stopinj še ni tak hud nagib, da se ne bi dalo ujeti. In kaj je bilo z drugima dvema, ki ju niso mogli rešiti, očitno sta se utopila.
Peter Kralj 1
08. 09. 2010 08.52
Zaradi gospodarske krize se v varnost in obnovo konstrukcij vlaga manj. Zato je več nesreč, še posebej tistih katastrofalnih.