Slovenija

V OŠ tudi otroci z lažjimi motnjami v duševnem razvoju in avtistični otroci

Ljubljana, 09. 09. 2024 19.30 | Posodobljeno pred 7 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Vesna Petrović
Komentarji
3

Otroci z lažjimi motnjami v duševnem razvoju in avtistični otroci se lahko po novem izobražujejo v običajnih osnovnih šolah in ne le v šolah s prilagojenim programom. Izobražujejo se sicer po prilagojenem učnem programu, z njimi delajo specialni pedagogi, imajo svoje učilnice. Na Osnovni šoli Livada, kjer imajo za zdaj tri takšne učence, smo preverili, da v učilnici ne manjka dobre volje in ustvarjalnosti. Ostali učenci pa so novopečene prvošolce sprejeli res prisrčno, kar je tudi glavni cilj novosti.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
10. 09. 2024 15.40
"Izobražujejo se sicer po prilagojenem učnem programu, z njimi delajo specialni pedagogi, imajo svoje učilnice." V čem je potem razlika pram šoli s prilagojenim programom. Saj je ista stvar.
son?ek11
10. 09. 2024 12.42
+2
Ja, pa je to pametno??? Ukvarjajo se z otroci, ki potrebujejo veliko pomoči,kar je pravilno, ampak potem otroci, ki nimajo učnih težav, stagnirajo!! In ihcd nima koristi!! Potrebno bi se bilo tudi ukvarjati z nadarjenim otroci in jih spodbujati. Za vse pa žal ni časa!! Za učence bi bilo bolje, če bi bili v šoli y prilagojenim programom, kjer jih je manj v razredu in se učitelj lahko vsakemu bolj posveti.
SDS_je_poden
10. 09. 2024 14.47
+1
Zna biti, da so to izsilili starši teh otrok, s posebnimi potrebami. Inkluzija se temu reče, po domače vključenost.