Slovenija

Okleščen nadzorni svet s tremi novimi člani

Ljubljana, 14. 05. 2009 16.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dars ima po novem šest nadzornikov in ne več devet. Trije so novi, med njimi je tudi nekoč najmlajši direktor družbe IBM na svetu.

Družba za avtoceste je dobila tri nove nadzornike.
Družba za avtoceste je dobila tri nove nadzornike. FOTO: DARS

Vlada je za člane nadzornega sveta Družbe za avtoceste v RS (Dars) s štiriletnim mandatom imenovala Iztoka Klančnika, Tomaža Mencingerja in Matejo Duhovnik. Klančnik je med nadzornike imenovan na predlog prometnega ministrstva, Mencinger in Duhovnikova pa na predlog finančnega ministrstva. Mandat jim začne teči z dnem imenovanja.

Članu nadzornikov Darsa Francu Slaku je že pred časom potekel mandat. Poleg tega se je vlada seznanila z odstopom treh članov, in sicer Tomaža Vidica, Roberta Severja in Franca Capudra, s položaja člana nadzornega sveta Darsa pa je predčasno razrešila Simona Oša in Uroša Rožiča.

Nadzorni svet Darsa bo po novem štel šest in ne več devet članov. Še enega člana bo vlada imenovala na eni izmed prihodnjih sej. Tako bo skupno imenovala štiri od šestih nadzornikov družbe; preostala dva člana bo izvolil svet delavcev.

Kdo so novinci v nadzornem svetu?

Klančnik je direktor družbe Avtenta.si, ki je članica skupine Telekom Slovenija. Ima dolgoletne delovne izkušnje v gospodarstvu v velikih korporacijah – kot najmlajši generalni direktor IBM na svetu je že pri 36 letih vodil IBM Slovenija, potem pa kot sodelavec IBM na Dunaju pridobil tudi izkušnje v mednarodnem okolju velike korporacije. Mencinger in Duhovnikova imata dolgoletne delovne izkušnje na vodilnih funkcijah v gospodarstvu ter s področja organizacije, managementa in finančnega svetovanja. Poleg tega pa imata dolgoletne izkušnje s področja vodenja gradbenih projektov investicijskega značaja in postopkov javnega naročanja.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

DJ Suzuki
14. 05. 2009 17.52
Ranunculus
14. 05. 2009 17.51
No, če se v multinacionalki prerineš na direktorski položaj podružnice v Sloveniji, je to boljši kazalec, kot če vodiš kako firmo v državni lasti, kajne? Sploh sedaj, ko direktorje slovenskih družb nastavlja 32-letnik s ključkom...