Slovenija

'Ne želim biti slab gospodar te države'

Miren, 28. 08. 2010 19.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ne potrebujem popularnosti, potrebujem le malo zaupanja javnosti, da bo verjela, da delamo nekaj v skupno dobro, je na tradicionalnem srečanju SD povedal premier Pahor.

Na tradicionalnem srečanju SD v Opatjem selu na Krasu je premier Borut Pahor prisotne opozoril, da zaradi lokalnih volitev vlada ne bo odstopala od začrtanih reform.

"Po dvajsetih letih tranzicije se je zaradi gospodarske recesije pokazalo, da ta naša skupna hiša nima tako varnih in trdnih temeljev, kot se je na začetku zdelo," je poudaril Pahor. "Po volitvah sem moral zato sprejeti odločitev, ali bom zaradi popularnosti vzel le čopič in prebarval fasado, prekril streho in dajal vtis, da je vse v redu, ali pa bom začel hišo popravljati pri temeljih, ki so se izkazali za manj trdne, kot smo vsi skupaj verjeli, da so."

Žur SD
Žur SD FOTO: Dare Čekeliš

V slavnostnem govoru je predsednik vlade poudaril, da ima vlada vso legitimnost, da napove prizadevanja zato, da bo naša ekonomija konkurenčnejša. Če hočemo to doseči, moramo omejiti tudi javno porabo, saj ne želi biti "slab gospodar te države".

"Sedaj gremo naprej, saj ne potrebujem popularnosti, potrebujem le malo zaupanja javnosti, da bo verjela, da delamo nekaj v skupno dobro. Če se nam uspe prebiti skozi izjemno zahtevne teme letošnje jeseni, potem bomo božič 2010 pričakali z manj kot 100.000 brezposelnimi, s pozitivno gospodarsko rastjo in znižanjem zunanjih dolgov," je še dejal premier.

Po Pahorjevih besedah bomo iz te gospodarske krize Slovenci izšli bolj razviti in bolj socialno povezani, kot smo bili v to krizo potegnjeni. Prav zaradi tega bo vlada v jesenskem času nadaljevala z začetimi reformami, pri katerih zaradi želje po zmagi na lokalnih volitvah ne bo popuščala.

Na današnjem vseslovenskem srečanju SD v Opatjem selu se je predstavilo 30 županskih kandidatov. Srečanja, na katerem je bilo okrog 600 udeležencev, so se med drugim udeležili ministra France Križanič in Igor Lukšič ter državnozborski poslanci Miran Potrč, Majda Potrata in Mirko Brulc. Najzaslužnejšim članom stranke pa so podelili tudi znak stranke SD.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (292)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CtrlDelete
30. 08. 2010 14.20
In ko se uzrem v nebo vidim oblake in dež, ne vidim Boga. Ta je že v drugi galaksiji, tu v tej in na Zemlji ga več ni! Zato je to tako. Je pa Janša, novi veliki odrešitelj vseh nas, ne samo Slovencev, z vsemi Apostoli...Grimsom, Černačem, Gorenjakom, Vizjakom, Irglovo... Kot novodobni Jezus, naj bo vseeno previden, ker se v njegovi bližini skriva izdajalec...podobno kot v Bibliji!
bukefal
30. 08. 2010 11.23
SLAB, SLABŠI, NAJSLABŠI !!!
Slovanec
30. 08. 2010 07.52
mjolnir , abeceda123 Vedva sta pa tipična desnjaka: Nisem niti namignil kolk cerkvenjakov je, ampak po praksi desničarjev ne smeš reči bu, da ne izpeljete cele filozofije ven.... Ja vsi k ne mislimo isto kot vi mamo oprane možgane.... vam je pa sama blažena devica marija ( pa smo spet tam ;) razodela pravo pot in vam odprla oči.... Dobr da vam je poslala J ( pa ne mislim Jezusa, čeprav ga častite kot, da je) da nas bo vse popeljal v boljši jutri, sproti nahranil lačne in ozdravil bolne, pa še upokojence bo rešil, z Patrijo pa nima nič ker je enostavno predober.... hahahahaha
pujca
29. 08. 2010 21.11
Res je da situacija v kateri je začela vladati ta vlada ni bila zavidljiva,res pa je tudi da ni storila nič,da bi situacijo vsaj omilila.Take pesmice poslušamo od vsake vlade,a namesto da bi kateri varčevali in racionalizirali javni sektor,vsi zapravljajo,na novo zaposlujejo in to predvsem uradnike,ter favorizirajo pohlepne kapitaliste,ki jim po vsem tem na koncu zasadijo še nož v hrbet.Na malega človeka pa tako ali tako ne gleda nihče več!Pri nas je vsaka vlada ujeta sama vase,saj ji je edina prioriteta da preživi do naslednjih volitev in če bo sreča da jih še dobi.Vmes pa polno nerazumskih neracionalnosti in svinjarij...
prehlad
29. 08. 2010 20.52
STALNO PONAVLJANJE KAJ SO PODEDOVALI OD PREJŠNJE VLADE .JA KAJ ZA BOGA SO PA POTEM TIŠČALI NA OBLAST ,ČE SO PA ŽE NAPREJ VIDELI ,DA JE VSE TAKO SLABO .SLABŠE KOD JE SEDAJ PA RES NE MORE BIT JE PA RES PORAZNO . PODPORNIKI BORETA A SE KAJ ZAMISLITE KAM STE NAS PRIPELJALI.
gofla6
29. 08. 2010 20.46
ne tupi Borut, tebi ne verjamemo nič. NIsi po mizi udaril pri Kresalki, ne pri Golobiču, ne pri HRvaški.... Ti si poguben za nas, kmalu ADIJO!!!!! UPAM!
M-teorija
29. 08. 2010 20.39
Nicolete29.08.2010, 08:4617 ~Kako že njihov pokojni Predsednik.. Nekako takole.. Ko me ne bo več se bodo LDS - ovci SD - jevci pokazali v pravi luči zgrizli se bodo med seboj ter posrali vse za in pred seboj. O kako dobro ih je poznal.~ A sem morda kdaj kaj spregledal ali pa gre samo za še eno prikorjevanje dejstev. Kolikor se spomnim je dr. Drnovšek, ko mu je opozicija prigovarjala, naj že odstopi, rekel: " Ne bom odstopil, saj se boste pobili med seboj za mojo dediščino. " Torej so te besede bile namenjene opoziciji in ne lastni stranki?!
Buena Vita
29. 08. 2010 20.12
SLABŠEGA SLOVENIJA NI IMELA IN GA NE BO,
butci
29. 08. 2010 20.06
ne klati neumnosti.
mac4_m
29. 08. 2010 19.28
ne želi biti to kar je? Močno verjamem. Zgodovina ga bo pripopala ob bok mačku,kardelju, kučotu in podobnim, ki so močno škodovali tej deželi....
nightangel
29. 08. 2010 19.23
@Abeceda123,se popolnoma strinjam,s tem,da je na žalost takih opranoglavcev pri nas še preveč,zato pa imamo še vedno take norce ala Pahor na vladi!
abeceda123
29. 08. 2010 19.08
....slovanec, si tipičen opranoglavec, vendar s to razliko, da se s tem še hvališ.
abeceda123
29. 08. 2010 19.05
Baraba jaha konja, dokler ta ne crkne.
mjolnir
29. 08. 2010 19.01
slovanec Kdo pravi da smo tu sami "cerkvenjaki".....v življenju sem bil dvakrat nba maši pa še to samo zato ker je bila za dedka oz babico, in cerkev ravno tolk "ljubim in spoštujem" kot Barbiko. Vi levaki ste ful smešni ko mislite da smo vsi ki totega klovna ne prenesemo klerikalci in domobraanci!
justinijan
29. 08. 2010 18.58
pa še nekaj preden ugasnem pc,če bi bral tele komentarje bi se zamislil.tako pa tega ne počne in je še naprej samovšečen in vsaki teden pove kup bedarij.pa lep pozdrav vsem.............
Chilly_Willy
29. 08. 2010 18.56
Pahor definitivno si že zabeležen kot daleč najslabši politik kar jih je kdajkoli obstajalo na slovenskem prostoru in dvomim, da te bo sploh kdo kdaj uspel izriniti iz tega prestola ... tko da ne flancaj bedarije !!!
justinijan
29. 08. 2010 18.55
pa še nekaj, nekateri ki so ga volili pred dvema letoma mu zdaj obračajo hrbet.to menda pove vse.jj se to nikoli ni zgodilo, vsaj v tako veliki meri ne...........ta vlada more biti potem res še slabša od tiste najslabše postkomunistične, ki jo je vodil pokojni drnovšek.................
justinijan
29. 08. 2010 18.49
p.s.ne vem kako dolgo se še misli pahor norčevati iz slovencev...........
justinijan
29. 08. 2010 18.48
izšli bomo bolj razviti( a tako, da je vedno manj delovnih mest in zaradi zelo"šparavne vlade"vedno dražje položnice?), nekateri slovenci smo razviti in ni nam potrebno iz krize iti kot razviti.edino kar je da ta vlada še tiste ki to so, dela vedno bolj in bolj neumne z norčevanjem iz posameznikov.............................
kapitalist
29. 08. 2010 16.02
borut - do sedaj tega nisi pokazal verjetno zato ker si nesposoben voditelj - prepusti mesto nekomu ki vidi in ima vizijo za prihodnost - komunistične iluzije so preteklost kar se vidi kot odraz stanja našega gospodarstva naredi nam uslugo in odstopi