Slovenija

Klošarji v vladni palači

Ljubljana, 05. 12. 2006 22.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Katarina Stojanovič
Komentarji
2

Slovenska vlada morda edina v Evropi oddaja svoje sejne sobe. Preverili smo, ali bo prostore oddala klošarjem.

Slovenska vlada morda edina v Evropi oddaja svoje sejne sobe. Preverili smo, ali bo prostore oddala klošarjem.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bnam 2707
06. 12. 2006 10.53
se strinjam s teboj roko!Klošarji so del naše realnosti.Tako malo jih je,da bi država zlahka lahko poskrbela tudi za njih. Vsi se moramo boriti,da pomagamo tudi takim,ki nimajo prav nič,le življenje,ki ga živijo na svoj način.Življenje,ki jim ni prijazno,razlogi za to pa so mnogoteri.Vsak ima svojo zgodbo,ki pretrese.Korak do takega stanja pa je zelo kratek.Rešitve so v sistemu.Švica ima to zelo lepo urejeno.Tudi Švedska.Lepo bi se bilo zgledovati po njih. Navsezadnje so naši sodržavljani.Ni jih sramota podpreti,sramota jih je negirati!
balon200
06. 12. 2006 09.47
Zanimiv prispevek, vendar sem dobil nekako občutek, da je novinarka ponižala te klošarje. Zakaj? Medtem, ko je novinarka pripovedovala, da bi v sejno sobo vlade lahko prišli teroristi, alkaida, skratka vsakršna zalega, so v kadru neprestano kazali klošarje, kot nek vzorčni primer. Klošarji, so tako izpadli kot neki nepridipravi ali neka nižja vrsta, saj lahko CELO ONI pridejo v vladno sejno sobo. Ta primerjava je bila prav grda. Namen prispevka je bil verjetno pozitiven, vendar je bila izvedba moralno vprašljiva, doživel sem jo kot manipulacijo, izkoriščanje in ponižanje ljudi s ceste, ki so za kosilo in nekaj dostojnega ravnanja z njimi, pripravljeni sprejeti tudi, da se jih javno primerja z teroristi in drugimi negativci, pa že tako so marginalizirani. Sicer je bilo vse korektno, celo na kosilo so klošarji potem šli, njihova revija je bila tudi promovirana, bili so zadovoljni in vse je bilo prostovoljno, tudi poučno, vse ok,...ampak ta primerjava oz. ponižanje je bilo grdo. Čeprav so s klošarji zelo lepo ravnali, lahko so tudi nekaj povedali, se prikazali v drugačni luči... itd.... tehtnica med dobrim in slabim nekako v tem prispevku prevesi na slabšo stran.