Slovenija

Direktorica naj odstopi

Ljubljana, 16. 08. 2005 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nadzorniki direktorici sklada kmetijskih zemljišč Mariji Majer Cuk predlagajo odstop, ta pa pravi, da odpovedi ne bo dala.

Direktorica sklada Marja Majer Cuk: Ne bo dala odpovedi, ker niso odkrili nobene nepravilnosti
Direktorica sklada Marja Majer Cuk: Ne bo dala odpovedi, ker niso odkrili nobene nepravilnosti FOTO: Dare Čekeliš

Nadzorni odbor Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov RS je na današnji izredni seji v Ljubljani, sklicani zaradi domnevnih nepravilnostih sklada v določenem primeru prometa s kmetijskimi zemljišči, na tajnem glasovanju sprejel sklep, po katerem direktorici sklada Mariji Majer Cuk predlaga odstop.

"Zaradi ohranitve kredibilnosti pomembnega javnega zavoda, kjer ne sme obstajati sum nepravilnosti v škodo državnega premoženja, nadzorni odbor predlaga direktorici sklada, da v korist razčiščevanja nepravilnosti poda svoj odstop," je po seji vsebino sklepa predstavila predsednica nadzornega odbora Marija Osvald.

Osvaldova je dejala, da obstaja "sum na zakulisje problemov", imen pa ni mogla izdati, saj imajo dokumenti po njenih besedah značaj zaupnosti.

"Zdi se mi nelogično in smešno, da je nadzorni odbor predlagal moj odstop, glede na to, da so pri vseh postopkih do sedaj niso ugotovili nobenih nepravilnosti in nezakonitosti," je povedala direktorica sklada Majer Cukova. Dodala je, da odpovedi "ne misli dati".

V začetku avgusta je kmetijska ministrica Marija Lukačič izjavila, da je sklad v določenem primeru, pri katerem je šlo za promet s kmetijski zemljišči, ravnal v škodo države. V navedenem primeru je šlo za menjavo kmetijskih zemljišč.