Gospodarstvo

Preiskava o korektnosti delovanja Luke Koper

Koper, 08. 01. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Tržaška pristaniška oblast je uvedla preiskavo in nadzor korektnosti ravnanja Luke Koper, ki ji očita, da ne upošteva pravil, ki izhajajo iz pravnega reda EU in vloge pristaniške uprave kot ustanove za nadzor in uravnavanje sistema in trga.

image (28)
image (28) FOTO: 24ur.com

Po besedah predsednika tržaške pristaniške oblasti Maurizia Maresca, Luki Koper očitajo, da ne spoštuje nekaterih razvojnih usmeritev tržaškega pristanišča ter da sedmi tržaški pomol preko hčerinske družbe TICT upravlja kot bi bila njegova lastnica, pri tem pa ne upošteva, da upravlja javno infrastrukturo. Rezultate preiskave pričakujejo februarja.

Konec januarja bo minilo leto, ko je Luka Koper preko mešanega hčerinskega podjetja TICT (Trieste International Container Terminal) prevzela 30-letno koncesijo za upravljanje sedmega pomola za pretovor zabojnikov v pristanišču v Trstu. S poslovanjem sedmega pomola je družba TICT do konca minulega leta po besedah pooblaščenega upravitelja TICT Pavla Krumenakerja pridelala za približno 200 milijonov tolarjev izgube. Vzrok za izgubo so predvsem stroški dela in dajatve, poudarja Maresca.