Gospodarstvo

Bo Maximarket kmalu 'najboljši sosed'?

Ljubljana, 15. 09. 2004 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Mercator je objavil namero za oddajo konkurenčne ponudbe za odkup delnic družbe Emona Maximarket.

Mercator je o svoji nameri že obvestil vse potrebne strani (foto: POP TV)
Mercator je o svoji nameri že obvestil vse potrebne strani (foto: POP TV) FOTO: POP TV

Za nakup te družbe se sicer že poteguje finančna družba Maksima Holding, ki za delnico Maximarketa ponuja 6.000 tolarjev. V Mercatorju so se za konkurenčno ponudbo odločili predvsem zaradi zaokrožitve ponudbe v elitnem delu središča Ljubljane, kjer niti Mercator niti ostali trgovci niso prisotni v večjem obsegu. Kot so še povedali v Mercatorju, so o svoji nameri danes že obvestili Agencijo za trg vrednostnih papirjev (ATVP), urad za varstvo konkurence in upravo Maximarketa.

Konkurenčno ponudbo bo "najboljši sosed" objavil po pridobitvi soglasja s strani ATVP, koliko bo ponudil za delnico Maximarketa, pa zaenkrat ni znano.

Naj spomnimo, da je finančna družba Maksima Holding 5. avgusta letos objavila ponudbo za odkup delnic Maximarketa. Ponudba se nanaša na 326.523 navadnih imenskih delnic istega razreda z glasovalno pravico, zmanjšano za 79.411 delnic, ki so že v lasti Maksime Holding. Ta je za delnico ponudila 6.000 tolarjev. Ponudba, ki velja do 4. oktobra, se bo štela za uspešno, če bo pridobila še 2.221 delnic, torej, da bo v družbi Maximarket obvladovala 25-odstotni delež plus eno delnico.