Črna kronika

VIDEO: Prijava v primeru Proeski

Slavonski Brod, 18. 10. 2007 11.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zoper voznika touarega, v katerem je umrl Toše, je policija vložila kazensko prijavo, a mu na Hrvaškem ne bodo sodili.

"Policija je opravila svoj del posla. Podali smo kazensko prijavo zoper makedonskega državljana, 32-letnega Georgija Georgijevskega, zaradi povzročanja prometne nesreče s smrtnim izidom,“ je za 24ur.com povedala tiskovna predstavnica Policijske uprave brodsko-posavske Kata Nujić.

Žalovanje za Tošejem
Žalovanje za Tošejem FOTO: Reuters

Preiskovalni sodnik je naročil izdelavo izvedenskega mnenja, ki naj bi razjasnilo vzroke za nesrečo. Mnenje naj bi bilo izdelano do konca tedna, med drugim pa naj bi pojasnilo tudi, zakaj se v vozilu niso aktivirale zračne blazine.

Nujićeva je za 24ur.com potrdila, da Georgijevski ni bil pod vplivom alkohola ter da je še vedno v splošni bolnišnici v Novi Gradiški, saj je v nesreči utrpel težje poškodbe.

Stjepan Haramustek državni odvetnik z Županijskega državnega odvetništva v Slavonskem Brodu je za 24ur.com povedal, da na odvetništvu še čakajo, da bodo imeli v rokah celoten spis, torej z vsemi potrebnimi izvedenskimi mnenji. "Glede na to, da sta tako voznik kot umrli oba državljana Makedonije in da Hrvaška v danem primeru nima nekih svojih interesov bomo popoln spis predali Makedoniji,“ je povedal Haramustek.

Povedal je, da bodo prek hrvaškega pravosodnega ministrstva zadevo poslali v Makedonijo, kjer se bodo oblasti nato odločali, kako bodo postopek nadaljevali. Kot nam je povedal, se v takšnih primerih država, kateri je spis predan, suvereno po svoji zakonodaji odloča, ali ne dejanje delikt ali ne in postopek samostojno nadaljuje.

Na vprašanje, kdaj naj bi se predaja primera zgodila, nam je državni odvetnik povedal, da danes sli jutri pričakujejo še poročilo prometnega izvedenca nato pa bodo primer pripravili za predajo.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (46)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

teychi_86@hotmail.com
23. 10. 2007 21.25
Nič ga ne bo vrnilo Zgodba, ki se skriva za časopisnim naslovom: "Mama, kako naj pa jaz zdaj pomagam Tošeju?" je ganila celo Makedonijo. Govori o 15-letnem Tošeju Ilievu, ki je pred sedmimi leti dobil tumor na možganih, njegov slavni soimenjak pa je takrat organiziral dobrodelni koncert in z zbranimi sredstvi pomagal dečku rešiti življenje.
teychi_86@hotmail.com
23. 10. 2007 19.48
Ne samo zanima me kaj tako velikega si ti naredil da se lahko primerjaš z njim...dejanja ne besede...Toše je dokazal z dejanji...končal pa je tak kr je to usoda...čeprav si je ni zaslužil...verjemi da če bi bla bogata da bi marsikaj naredla...sploh za bolnišnice...pa žal nisem...imamo pa v Sloveniji kr nekaj bogatih ljudi...ki bi lahko pomagali...pa naredijo kaj? Samo lastne žepe polnijo za druge pa jim je vseeno...to je naša "čudovita" Slovenija...
F10
23. 10. 2007 19.03
Oh, lepo te prosim no..kdo pa si ti, da bi jaz tebi bil dolžan polagat račune? Daj ne bodi smešna no.. (?) No super, naštela si nekaj stvari, ki jih je naredil...zakaj pa je potem končal tako, če si zaradi tega tako boljši? Pa ti opremljaj klinične centre, prirejaj koncerte, pomagaj revnim, nahrani lačne po celem svetu (!)...a ti maš to "sočutje"?
teychi_86@hotmail.com
23. 10. 2007 17.37
F10: in kaj takega si ti dosegel da se upaš primerjat z njim? si mogoče pomagal bolnim otrokom? opremil klinični center v Skopju? prirejal humanitarne koncerte? pomagal revnim? Ne postavljam ga za ikono načina življenja...ampak če bi vsak mel delček njegovega sočutja bi bil svet malo drugačen... Pa bodi brez skrbi da je moje zdravje čisto ok, ti pa vsekakor trpiš za pomanjkanjem sočutja in človečnosti.
F10
23. 10. 2007 17.12
teychi_86 -->> Toše pa nikoli ni dosegel kar bom npr. jaz ali pa kdo drug. On ni bog in ga ne postavljaj za ikono načina življenja. Še več, take komentarje brez zdrave platforme zadrži zase! Hvala.
hinavscina@email.si
23. 10. 2007 10.05
matejat,najboljsi komentar!Tocno tako je,nasa dezela nima ali noce imet socut do cloveka,bodisi katera rasa je.Rasa cloveka ne oznacuje,karakter pa imamo,t veaksen ali drugacen.Vazen je dostop in kaj nosis v sebi,rasa ni pomembna!
pegasti@volja.net
22. 10. 2007 13.50
Pa nemogu vjerovati. Na komentarima o pokojniku oni raspravljaju koji je auto bolji. Vi ste ludi ili ste promašili stranicu. Ja osobno nisam slušao njegovu muziku, ali bio je čovjek. TP laka ti zemlja bila
teychi_86@hotmail.com
21. 10. 2007 16.46
Berem poste in ne morem verjet da je lahko folk tak brezobrazen in bresrčen…če ti je vseeno za njega ne komentiraj! Tukaj pljuvate po njem a sami niste naredli nič…100 let lahko živite pa ne bote dosegli tega kar je Toše v teh nekaj letih…malo poklikajte po netu…preberite/poglejte kak intervju…pol pa pišite…Smo ljudje, ki ga spoštujemo in cenimo…ki vemo kako dober človek je bil in kolko dobrega je naredil za ljudi po vsem svetu…in Makedonci so lahko ponosni nanj…takega srčnega človeka ni med Slovenci!!! Toše je dokazal da se da ni važno kakšne narodnosti si...saj za njim žaluje cela bivša Jugoslavija...razen tu pa tam se najde kakšen slovneski izmeček kot npr. mihec.zupopihec...Toše je bil in bo legenda…lahko rečem samo hvala za čudovite pesmi, ki nam jih je zapustil…in vedno bo ostal v naših srcih kot pevec z dobrim srcem in angelskim glasom… TOŠE R.I.P…poćivaj vo mir angele!!!
gogregy@gmail.com
21. 10. 2007 04.35
joj...ka je važn kak avto je katermu všeč???ti pa, ki se hvališ, kok maš plače in d je odvisna od tega kok se ti lubi....dj...ko v vrtcu...js mam pa več igračk kot ti...hehe...debiilno se je hvalit z denarjem...umru je človek, če je pa zato kriv voznik, ja čakte, če je zmatran nima kj vozit...kot vsi...zato pa je tok nesreč...pa zarad divjakov
BB222
20. 10. 2007 09.36
matejat se popolnama strinjam s tabo,res je hudo da si celo življenje zaznamovan z tem,da si naredu eno napako in zaradi katere je nekdo umru.Jst popolnama nič ne krivim Georgija,dobil je kazen in to že sedaj preveliko. Tisti ki pa imate toliko za povedati proti ljedem drugih narodnosti se pa raje vzdržite,vsak je človek je unikat in je vreden spoštovanja.Osebno mene ne moti prav noben drugi državljan,človek drugačne verske izpovedi,vsak veruje v tisto kar mu je blizu. Toše je bil in bo ostal legenda širom sveta,ostal bo v naših srcih pa če je nakaterim prav ali pa ne. Toše je angel nad evropo.HVALA TI TOŠE
Nina Fišer
19. 10. 2007 18.37
poglejte si rajši kake lestvice najbolj kvalitetnih avtov... pa newem, če se najde kaj dosti evropskega med njimi. itak pa so za 99,99% nesreč krive izključno človeške napake, ne pa avtomobili.
bawka@email.si
19. 10. 2007 16.55
@bulldogy: Daj nehaj nabijati o teh tvojih mercedes-ih in jih hvaliti kot da so nevem kaj.Mercedes je avto za dedke in za tiste lulije,ki avto kupijo samo zaradi tega da izpadejo carji.Zgleda si tolk zaljubljen v avte,da niti kritike ne preneseš.Najbolje da si jih zavijev v celofan in postaviš na nočno omarico.Naj ti še jaz povem da je MERCEDES avto za dedke,!!!
matejat
19. 10. 2007 16.55
Ja se strinjam, da so eni očitno rojeni brez čuta za ljudi. Vsi smo enaki, če govorimo o narodnosti. Če je že kdo slabši človek je to tisti, ki zaničuje druge. Pa naj gre za raso, narodnost, spol... ni važno. Ponavadi so to itak tisti, ki ne spoštujejo samih sebe in z zmerjanjem in zaničevanjem sami sebi dajejo občutek, da so nekaj več. Čeprav je prav nasprotno... Glede Tošeta pa... tudi meni je hudo. Nisem bila neka velika oboževalka, ampak nekaj pesmi mi je všeč. Je pa žalostno, ko umre nekdo ko je pred njim še celo življenje, pa naj bo zvezdnik ali ne. Ko umre človek v pravem pomenu besede, kar je Toše bil. Človek, ki se zaveda da lahko pomaga drugim, ki jih življenje tepe. Obtožba pa... kaj ni največja obtožba za voznika dejstvo, da je ubil človeka? Noben denar ne bo povrnil njegovega življenja in jaz v tem res ne vidim nobenega smisla. Največjo kazen si je zadal sam. Do konca življenja bo obžaloval ta trenutek in se kaznoval sam. Predstavljajte si življenje s takšnim bremenom. Ves čas te spremlja vest, ki te opominja... Meni se zdi to najhujša kazen in mislim, da sama ne bi mogla živeti s tem.
fromfirsttolast@mail386.com
19. 10. 2007 16.06
Očitno s(m)o Slovenci največji izmečki.Brez srca brez spoštovanja.Sram me je da živim v taki državi.Pa tut vas use bi blo lahko sram glede na to kakšno sranje pišete tle. Zdej ne vem a je to krivo vaše trenutno razpoloženje a ste nasploh taki.K to ni primerno za nikamor.Useno vam je za use.Sam to še lahko rečm: TOŠE R.I.P.
Mighty
19. 10. 2007 10.35
Prav neverjetno je kako se vsak topic spremeni v zmerjanje in zanicevanje drugih narodov in narodnosti....
scaramouche107@hotmail.com
19. 10. 2007 08.31
alek_irena: sam za informacijo: nismo vsi nenormalni slovenci, namreč jaz sem bila njegova velika oboževalka in sem še vedno ne glede na to da ga več ni. Mi je pa zelo zelo hudo in mi hudo še bo. Upam da razumeš slovensko in boš to še prebral/a. Za ostale, ki so pa res nenormalni: kaj pa imate od tega da se kregate glede avtomobilov, glede narodnosti,.... Uh ne maram takšnih ljudi. In do Slovenije pravtako ne čutim pripadnosti kljubtemu da sem "polovična" slovenka. Če tošeta niste poslušali še zato ni treba dajati neumnih komentarjem. Pustite da ostali lahko vsaj miru žalujemo. TOŠE, POČIVAJ V MIRU. LP
alek_irena@hotmail.com
19. 10. 2007 03.54
Abe nenormalni slovenci........zarem nemate li gram cuvstvo vo vas?! Da ve ebam site......... TOSE,POCIVAJ VO MIR ANGELU NAS
mihec.zupopihec@email.si
19. 10. 2007 00.10
bulldogy glej sam nisem privrženc dragih avtov men je pomembna oblika avta in tudi da je dokaj varn, torej imam za mercedes samo nekaj za povedat so v veliki večini svinsko grdi avtomobili kar za bmw velja ravno nasprotno in verjemi da če bi imel tako gromozanske denarje ne bi nikoli pomislil na mercedesa niti nikoli nisem da si bi katerega kupil, pa verjemi da bi si marsikaterega lahko s svojo plačo (1500-2700 evrov odvisno kolk se mi lubi vozit), ampak zakj bi vozil en ogabn avto če lahko lepega!! mercedes je za dedeke ki so brez okusa in imajo majhne luleke!!! pa na nemškem autobahnu če bi opazoval bmw ali mercedes jih veliko več obstoji mercedesov zakaj ker je zanič avto, ni vreden svojega denarja, plačuje se samo znamka in ne dejanska uporabnost in kvaliteta še kia je bolša, čeprav je korejska.... ti pa si ga zdaj kar lepo drkaj na kakega amg-ja al pa slk-ja!!! lahko noč
F10
18. 10. 2007 20.49
Ne sovržim Mercedes. Mi pa je smešno, ko ga vidm na odstavnem pasu s prižganimi žmigavci. Drugače pa naj te opozorim, da si nestrpen in da širiš nestrpnost. Ne pustiš ljudi, da izrazijo svoja mnenja, s tem pa ob enem sebe vidiš kot supermena, ki vse ve. Tak pristop ni dober, ga ne pozdravljam. ..Kakšen odkrit pogovor s kakšno osebo, pa bo. Drugače pa...kdor noče imeti ljudski avto si ne gre kupit Audi, bmw, MB... Mercedes ni čudež od avta. Glej, jaz ti priporočam, da si prelistaš še kakšen katalog, pa boš videl, da svet ni tako črno-bel. Ja?
bulldogy@email.si
18. 10. 2007 20.24
No obstaja tud še dražji 760iL, ampak vseeno kaj bo ta avto proti dosti boljšem S600 ali S63 AMG, ali celo S65 AMG!!! A zdej vidiš koliko zastavonoš ima Mercedes samo v eni klasi in torej ti mi daš enga top BMW-ja in jst ti takoj vržem vn tri še boljše TOP Mecke v klasi!!! Jst ne sovražim BMW, ti pa verjetno Mercedes ja! Sam je pa tko kot si reku.....ko imaš ogromno denarja, taki ljudje si nikoli ne kupijo BMW ker jim je to nekoliko preveč ljudsko! Znamka pač nima tako visoke cene in ugleda....pać