Šport

ZM Olimpija lovi pol milijona evrov

Ljubljana, 16. 11. 2007 15.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vodstvo hokejistov ZM Olimpije išče pokrovitelja, ki naj bi v tivolsko blagajno namenil nekaj sto tisoč evrov.

Za hokejiste ZM Olimpije, ki kot drugo slovensko moštvo nastopajo v avstrijskem državnem prvenstvu Ebel, se letošnja tekmovalna sezona ni začela ravno po pričakovanjih. Po zelo uspešnem začetku so se ljubljanski hokejisti nazadnje znašli na dnu avstrijske klubske konkurence, še večje težave pa ima vodstvo kluba, ki v Sloveniji in tujini še naprej krčevito zbira sponzorski denar.

Direktor hokejistov ZM Olimpije Matjaž Sekelj še vedno išče večjega klubskega pokrovitelja, ki bi uregnil pomagati zakrpati letošnji klubski proračun.
Direktor hokejistov ZM Olimpije Matjaž Sekelj še vedno išče večjega klubskega pokrovitelja, ki bi uregnil pomagati zakrpati letošnji klubski proračun. FOTO: POP TV

Direktor kluba Matjaž Sekelj in glavni klubski lobist Nestl Aljančič se namreč na vse načine ubadata s težavnim nabiranjem sponzorskega denarja za letošnji klubski proračun, ki naj bi na koncu vendarle dosegel številko milijon evrov in pol. Po nepričakovanem „izpadu“ zelo velikega klubskega pokrovitelja, ki je tik pred začetkom letošnje sezone odpovedal poslovno sodelovanje, sta Sekelj in Aljančič zdaj v velikem lovu na novih pol milijona evrov.

Napadalec ZM Olimpije Dejan Kontrec bo v Tivoliju ostal do konca sezone, potem pa naj bi prevzel mesto športnega direktorja kluba.
Napadalec ZM Olimpije Dejan Kontrec bo v Tivoliju ostal do konca sezone, potem pa naj bi prevzel mesto športnega direktorja kluba. FOTO: E plus

Približno takšen znesek naj bi tivolski klub in moštvo za sezono 2007/2008 dobila od avstrijske časopisno-založniške hiše iz Gradca, ki v Sloveniji izdaja brezplačen dnevnik, avstrijsko-slovenski šefi pa so se zadnji trenutek premislili in umaknili iz tega projekta. ZM Olimpija je tako v tem trenutku v precej neprijetnem poslovno-tekmovalnem položaju, posebno še, ker bo nastopanje v avstrijski ligi Ebel predvidoma precej dražje kot pa milijon in pol evrov. Sekelj in Aljančič sta zato pri nabiranju denarju zelo aktivna tudi v tujini, nekako do novega leta pa naj bi vendarle našla rešitev za finančno "pokritje" letošnje sezone.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Joža3343
17. 11. 2007 15.25
Ma dej s takimi bednimi kot so žabarji in podobno... bos veseu da mamo dva kluba v Avstriski ligi in navijaj za oba ker predstavljata tvojo džavo in premagaj ta tvoj lokalni patriotizem, na med sebojnih tekmam pa se odločaj na kateri strani boš!
CezDrnInStrn
16. 11. 2007 22.10
A Sekelj pa Aljančič rihtata denar?**A so že probal nategnit avstrijce?**ADIJO EBEL liga Olimpija!!Vas bodo predčasno v rit sunil,najkasneje drugo leto LOL:NO MONEY NO HONEY ane?Kle pa ni HZS odzadej ane??Škoda se mi zdi igralcev Olimpije ki bodo zopet nategnjeni!**Dober...bomo pa Jeseničani kakšnega dobrega žabarja kupili ane ?**
_gustl_@email.si
16. 11. 2007 17.31
jz jm neb dau niti centa.sj mau un dnar k je biv namenem za hokejsko društvo mladi jesenice k ga je poslov kopitar!!!pa so ga raj spizdil uni iz HZS pa poravnal svoje traparije!!!!!!!!! sram nj jh bo!!!!!!