Šport

Želijo si sponzorjev

Šenčur, 17. 05. 2007 12.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zbor za biatlon je potrdil program dela in sestavo biatlonskih reprezentanc za sezono 2007/08.

Tadeja Brankovič
Tadeja Brankovič FOTO: Reuters

Zbor za biatlon pri Smučarski zvezi Slovenije je v sredo v Šenčurju potrdil program dela in sestavo biatlonskih reprezentanc za sezono 2007/08, ki ju je predložil direktor Borut Nunar in ju je predhodno že potrdil strokovni svet.

"Naše delo tudi v naslednji sezoni ostaja v okvirih, ki smo jih zastavili že ob nastopu moje funkcije v lanski sezoni. Na najpomembnejših trenerskih mestih bosta tudi v prihodnje delovala Tomaš Kos v ženski A ekipi in Uroš Velepec v moški A ekipi. Mladinsko reprezentanco, ki se deli na A in B selekcijo bosta vodila Robert Sitar in Matjaž Curk, šolo biatlona pa Matej Kordež. Nekoliko bomo poskušali še dodatno okrepiti sestavo pomočnikov in podpornega osebja. Primarna skrb je zagotavljanje kvalitetnih pogojev za nastope tekmovalk in tekmovalcev. V prihajajoči sezoni bomo na tekmah svetovnega pokala lahko nastopali s kvoto petih tekmovalk in štirih tekmovalcev," je ob predstavitvi povedal Nunar.

V sezoni 2007/08 biatlonci razpolagajo s proračunom pol milijona evrov, ki zadostuje za osnovno zastavljeni program priprav, treningov in tekmovanj. V biatlonskem taboru pa ne skrivajo, da si želijo dodatnih sponzorskih sredstev, s čimer bi lahko razširili obseg dela, predvsem pri mlajših tekmovalcih.

Tudi v ekipah za svetovni pokal ni bistvenih novosti. V ženski ekipi A, ki ima v svetovnem pokalu pravico do nastopa petih tekmovalk, so Tadeja Brankovič, Teja Gregorin, Dijana Grudiček in Andreja Mali, v moški pa Janez Marič, Klemen Bauer, Gregor Brvar, Peter Dokl in Vasja Rupnik. Slednji bodo na prve skupne priprave odpotovali že prihodnji teden, češki strokovnjak Tomaš Kos pa bo dekleta na prve skupen priprave odpeljal 4. junija.

Doma se bodo biatlonci po tradiciji predstavili na tekmi svetovnega pokala na Pokljuki. Letos bo na sporedu spet v klasičnem decembrskem terminu in sicer med 13. in 16. decembrom.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.