Šport

Zavec vs. Miranda

Ljubljana, 27. 05. 2007 13.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenski boksar Dejan Zavec se bo junija pomeril z Argentincem Mirandom in ne s Saldivijem, kot je bilo sprva predvideno.

Slovenski boksar Dejan Zavec se bo 12. junija v mariborski dvorani Tabor pomeril z Argentincem Jorgejem Danielom Mirandom, so sporočili slovenski organizatorji dvoboja.

Dvoboj Zavec - Miranda se bo zgodil 12. junija v mariborski dvorani Tabor
Dvoboj Zavec - Miranda se bo zgodil 12. junija v mariborski dvorani Tabor FOTO: POP TV


Organizatorji tekme z nazivom Pot na vrh so pred dobrim tednom dni objavili, da bo nasprotnik 31-letnega Zavca Hector Davide Saldivio, a pri tem spregledali, da je Jorge Daniel Miranda 21. aprila v boju za naslov prvaka Latinske Amerike po verziji WBO premagal Saldivia. Za napako je po zagotovilih slovenskih organizatorjev kriva agencija Spotlight boxing.

Jorge Daniel Miranda je izkušen 23-letni boksar, ki je v profesionalni karieri dobil 23 dvobojev, devet predčasno in le trikrat izgubil. Vse ostale podrobnosti boksarskega spektakla v veltrski kategoriji pa ostajajo nespremenjene.

Sprva je bilo predvideno, da bo Zavec 12. junija branil naslov prvaka EU po verziji WBO ali pa boksal za naslov evropskega prvaka. Toda kombinacije okoli obeh dvobojev so padle v vodo in managerji so poskrbeli, da bo slovenski tekmovalec isti dan boksal s prvakom Latinske Amerike, kar naj bi bil nov korak na poti Zavca bo boja za naslov svetovnega prvaka.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.