Šport

Zavec ostaja nedotakljiv

Moskva, 14. 10. 2007 10.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski boksar Dejan Zavec je dosegel novo profesionalno zmago v karieri. Tokrat je premagal Alberta Starikova.

Zavec ostaja nepremagan
Zavec ostaja nepremagan FOTO: POP TV

Slovenski profesionalni boksar Dejan Zavec je tudi po 23 dvoboju nepremagan. V matičnem Magdeburgu, kamor se je vrnil po neuspelem poskusu sodelovanja z razvpitim Don Kingom, je ugnal Estonca Alberta Starikova.

Jan Zaveck, kot ga imenujejo v Nemčiji, je vseskozi nadziral dogajanje v ringu, njegovi šefi iz boksarske agencije SES, pa so bili vse do konca na trnih. Tudi navijači, ki so v lepem številu pripotovali v predmestje Berlina. Kljub vsemu jih je poročeni športnik iz Gabernikov pri Ptuju razveselil in dvoboj dobil po točkah.

Vsekakor je bila nova zmaga tudi nov korak k dvoboju za naslov svetovnega prvaka v velterski kategoriji (do 67,7 kg). Ptujčan še vedno ni vklopil slovenskega mobilnega telefona, saj mora danes opraviti še dodaten preizkus prepovedanih poživil, nato pa se bo bržkone počasi odpravil iz Nemčije, kjer ga pričakujeta soproga Nataša in njuna novorojenka.

Holyfieldu se poznajo leta

Novi stari svetovni prvak v supertežki kategoriji po verziji WBO
Novi stari svetovni prvak v supertežki kategoriji po verziji WBO FOTO: Reuters

V Moskvi sta se za naslov svetovnega prvaka v supertežki kategoriji po verziji WBO v soboto pomerila branilec naslova domačin Sultan Ibragimov in izzivalec, ameriški veteran, štirikratni absolutni svetovni prvak, Evander Holyfield.

Po 12 rundah odločitve ni bilo, sodniki pa so zmago prisodili doslej še neporaženemu Rusu, ki je tako v 23. dvoboju zabeležil 22. zmago, enkrat se je njegov dvoboj končal brez zmagovalca. Za Američana je bil to deveti poraz v karieri.

"Mislim, da so gledalci lahko uživali, zadovoljen sem tudi s svojo predstavo. Sultan je neugoden levičar, veliko se giblje, skratka zelo dober boksar. Sam sem v tem trenutku pokazal svoj maksimum. Poraz mi ne bo vzel volje do dela, še nameravam boksati," je po svojem 23. boju za svetovnega prvaka dejal Holyfield, ki bo naslednji teden praznoval 45. rojstni dan. Slednji je naslov svetovnega prvaka prvič osvojil leta 1990, ko je bil star 28 let.

Ibragimov je Holyfielda premagoval z levim udarcem.
Ibragimov je Holyfielda premagoval z levim udarcem. FOTO: Reuters

"Premagati takega šampiona je res dober občutek. Mislim, da sem zmagal zasluženo, bil sem mnogo boljši nasprotnik, pričakoval pa sem, da ga ne bom mogel premagati na kakšen drugačen način kot po sodniški odločitvi. Zdaj je moj cilj, da osvojim naslove tudi v drugih verzijah," pred bučnimi navijači ni skrival zadovoljstva 32-letni Rus.

Lastniki šampionskih pasov v drugih verzijah so zaenkrat Ukrajinec Vladimir Kličko v verziji IBF, Uzbekistanec Ruslan Čagajev v verziji WBA in Nigerijec Samuel Peter v verziji WBC.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

matjaz.jah@gmail.com
14. 10. 2007 17.59