Šport

Za Duščkom tudi Jurak

Ljubljana, 22. 01. 2007 15.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Vrste Union Olimpije bosta okrepila dva povratnika. Za Slavkom Duščkom je pogodbo podpisal še Goran Jurak.

Goran Jurak
Goran Jurak FOTO: POP TV
Jurak je za Olimpijo igral v sezoni 2002/2003. Nato je prestopil v grški Olympiakos, naslednji dve sezoni pa je nastopal v Italiji za Sic Jessi in Vertical Vision Cantu.

Klop Uniona Olimpije, ki sta jo v zadnjem času zapustili Marko Milič in Ender Arslan, še vedno pa je negotova tudi prihodnost Teemuja Ranikka, je spet bolj polna. V klubu so se namreč dogovorili za sodelovanje z dvema nekdanjima igralcema, 29-letnim Goranom Jurakom in štiri leta starejšim Slavkom Duščkom. Oba sta nocoj že trenirala z ekipo.

Jurak, ki je majico ljubljanskega kluba nosil v sezoni 2002/2003, bo zmajčkom pomagal do konca sezona, predvideno pa je tudi podaljšanje pogodbe za naslednjo. "Dolgo nisem igral, ampak zagotovo lahko dosti pripomorem v obrambi, borbenosti, pri rotacijah. Seveda potrebujem dosti časa, da bom spoznal napadalno akcijo Uniona Olimpije," je povedal. Trener Olimpije Gašper Okorn pa je dejal, da ima Jurak pozitivno energijo in borbenost, kar sta lastnosti, s katerima bo lahko pomagal ljubljanskemu moštvu.
Slavko Duščak
Slavko Duščak FOTO: POP TV


Tako kot Jurak je bil v tej sezoni brez kluba tudi veteran Slavko Duščak, ki pa je zadnje tri mesece individualno treniral v Tivoliju. Ustni dogovor mu zaenkrat omogoča enomesečno priključitev ekipi. "Gotovo lahko v tem trenutku za deset, petnajst minut spočijem kakšnega glavnega igralca," opisuje svojo vlogo v moštvu.

Na nas je, da, po domače rečeno, nekaj skupaj zmešamo. Dejansko pa upravni odbor do zdaj ni dal zelene luči za kakšne koli nakupe, nove pogodbe. Verjetno iz tega stališča, da se počaka izredna skupščina, kjer naj bi pač prišli novi ljudje z novimi idejami. Športni direktor Jure Zdovc

Blizu prihoda v Ljubljano je tudi ameriški branilec Abdul Mills, ki bo v Tivoliju najprej opravil preizkus znanja in če bo zadovoljil strokovno vodstvo, bo v klubu ostal do konca sezone. Sicer pa bo o tem, ali bodo Ljubljančani kupovali nove igralce, odločal upravni odbor kluba na skupščini prohodnji teden.

Prejšnji teden je bila Union Olimpija tudi blizu sklenitvi pogodbe z ameriškim centrom Lanceom Williamsom, vendar si je košarkar premislil, ko je izvedel za finančne težave kluba, je povedal športni direktor Jure Zdovc.

Olimpija proti izraelskemu velikanu

Navijači Maccabija na prvi tekmi proti Olimpiji
Navijači Maccabija na prvi tekmi proti Olimpiji FOTO: Reuters

Maccabi prihaja v Tivoliju kot drugouvrščena ekipa skupine B z izkupičkom 7-5 in z izrazito željo, da se v domovino drugič v tej sezoni vrnejo s parom točk. Doslej so bili uspešni le v Malagi, glede na to, da jih v zadnjem krogu čaka težka domača preizkušnja z vodilno ekipo evrolige Panathinaikosom, pa je zanje to gostovanje še toliko pomembnejše.

Trener Gašper Okorn si želi čim lepšega slovesa od domačih gledalcev. "Naredili bomo vse, da se dostojno poslovimo od Tivolija. Ne bom izgubljal besed, kdo je favorit v tem dvoboju, saj je jasno, da je Maccabi, čeprav letos ne igra tako prepričljivo kot v preteklih sezonah, trenutno premočan nasprotnik za Union Olimpijo. Skušali bomo napasti šibke točke Maccabija in iztržiti čim več," je dejal.

Maccabi je na prvi tekmi v Tel Avivu premagal Union Olimpijo s 110:87. Prvi strelec, skakalec in podajalec Maccabija po dvanajstih krogih je Hrvat Nikola Vujčić, ki ima povprečje 17,9 točk, 7,6 skokov in 4,4 podaje na tekmo. S tem povprečjem je tudi vodilni igralec evrolige. Ostali igralci Maccabija so po učinku zelo izenačeni.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jaka2b@hotmail.com
23. 01. 2007 14.17
se en dokaz da je Olimpia na samem dnu in brez izhoda . Ze sam sportni direktor to dokazuje ne sam z nakupi vprasljivih in odpisanih igralcev ampak ze svojo nesposobnostjo za omenjeno delovno mesto . Ve se kdo je kriv za agonijo kluba , nekaj je ze omenil bivsi predsednik , vecji del se se zmiraj skriva pod tepihi razlicnih vplivnezov , tako poslovnih in politicnih vseh teh ki so se na racun kluba "omastili" in profitirali . Klub je ze leta brez vsake poslovne strategije , razen tiste kako na hitro zasluziti velko denarja ki seveda ne gre klubu temvec posameznikom . Vsekakor je zadnji cas da v igro stopi Kosova komisija in pregleda delovanje kluba v zadnjih 10 letih . Nasla bo ogromno materiala za 4 letni mandat in se kaj vec .
Dejan Keuc
22. 01. 2007 19.45
Tonček Balonček: Čigar interes je Olimpija? POP tv -jev zagotovo.. ker toliko prispevkov, kot jih namenijo temu klubu, jih ne namenijo vsem ostalim slovenskim klubom skupaj..
Tonček Balonček
22. 01. 2007 17.57
Tako je, da Olimpija predstavlja odpad za tiste, ki v drugih klubih pač ne morejo igrati. Dobrodošli! Lani je bil privatizacijski projekt kluba že v pogonu, pa so ga prekinili. Kaj bo pa zdaj? Če je na tekmi po nekja sto glefdalcev, je cvse skupaj smešno, toliko jih je na eni kino predsavi v Koloseju! Čigav interes je sploh ta Olimpija? Nikogarjšen!, za tistih neklja entuziastov pač Ljubljančani ne bomo plačevali po nekja milionoiv EUR, temu sledi dražje pivo, majice, superge in še kaj!! Zakaj bi preživljali neke Fince, Bopšnjake, Amerilane in še koga, kakšna in čigava promocija naj bi to bila?