Šport

Veter razžalostil Slovenijo

Pokljuka, 15. 12. 2007 15.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
0

Ženska sprinterska preizkušnja v biatlonu na Pokljuki Slovenkam ni prinesla tako želene uvrstitve med najboljšo deseterico.

Teja Gregorin je imela na tekmi velike težave z močnim vetrom.
Teja Gregorin je imela na tekmi velike težave z močnim vetrom. FOTO: Damjan Žibert

V popoldanski urah se je na Pokljuki zbralo še več obiskovalcev kot na moški tekmi. Veliko jih je prispelo s Kranja, saj so si želeli še zadnjič v letošnji sezoni videti nastop Tadeje Brankovič – Tedi, podobno veliko pa jih je prispelo tudi iz Ihana. Prav slednji so kar naglas govorili o tem, da bo danes Teja Gregorin tudi po njihovi zaslugi ponovno prišla med deseterico najboljših.

Bržkone je bil ta rezultat dosegljiv, a drugi strelski nastop je bil žal preskromen. Pravzaprav je bilo streljanje Gregorinove močno oteženo, saj je veter pihal z veliko hitrostjo, poleg tega pa je ob pripravi na streljanje tekmovalka iz Ihana morala čakati, ker njene tarče niso bile pripravljene.

Dober tek tako ni prišel do izraza, saj ji kar štirje kazenski krogi niso dovoljevali, da bi se letos najboljša Slovenka lahko prebila med najboljše. Navijači, kljub vsemu niso bili žalostni in bodo bržkone tudi jutri množično drli na Rudno polje.

Rezultati (sprint - ženske)

1. Sandrine Bailly
2. Kaisa Maekaeraeinen
3. Magdalena Neuner
4. Helena Jonsson
5. Martina Glagow

Sandrine kot Ole

Sandrine Bailly je po polomu na individualni tekmi, prišla na svoj račun.
Sandrine Bailly je po polomu na individualni tekmi, prišla na svoj račun. FOTO: Reuters

Veliko razočaranje individualne tekme na 15-kilometrski preizkušnji Sandrine Bailly je še enkrat več dokazala, da je v letošnji sezoni odlično pripravljena. Na sprinterski preizkušnji je namreč pometla s konkurenco, ob tem pa je premagala tudi vsemogočni veter. Z enim zgrešenim strelom leže je premagala tudi kompletno rusko in nemško zasedbo, kar ji je bilo v veliko zadovoljstvo. "Na Pokljuki se počutim dobro in tudi uvodni spodrsljaj na individualni tekmi mi ni prišel do živega," je po sprinterski tekmi dejala zmagovalka.

Kurenti niso odgnali vetra

Na Rudnem polju so se zbrali tudi ptujski kurenti. Pustni liki pa niso uspeli pregnati vetra iz Pokljuke. Kljub vsemu so poskrbeli za še bolj navijaško vzdušje kot smo mu bili priča v dopoldanskih urah tekmovanja.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.