Šport

Več kot polovica tekem po podaljških

Detroit, 06. 12. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V severnoameriški poklicni hokejski ligi NHL so bile v četrtek kar štiri tekme od sedmih odločene po podaljšani igri.

Calgary in Minnesota pa sta se kljub temu razšla z neodločenim izidom 1:1, semafor v St. Louisu je na srečanju z Ottawo pokazal 2:2. Boston je v dodatnih minutah premagal Atlanto s 4:3, Philadelphia pa New York Rangerse s 3:2. Ostale tri tekme so se končale v rednem delu. Tampa Bay je s 3:2 premagala Edmonton, z enakim izidom je Los Angeles proti Nashvillu izgubil. Phoenix je doma s 3:5 klonil proti Detroitu.

Veselje lanskoletnih prvakov
Veselje lanskoletnih prvakov FOTO: Reuters

Lanskoletni prvaki in dobitniki Stanleyjevega pokala, Detriot Red Wings, so tokrat na gostovanju kar s 5:3 premagali Kojote iz Phoenixa. Detroit je z zadetkoma Darrena McCarthyja in Brendana Shanahana vodil z 2:0 že po slabi minuti igre, Detroit pa tako še desetič ni klonil proti Phoenixu. Med strelce za goste so se vpisali še Tomas Holstrom, Kirk Maltby in Nicklas Lidstrom. Nekaj več kot 15.000 gledalcev se je lahko veselilo golov Andreja Nazarova, Tonyja Amonteja in Shaneja Doana, Phoenix pa je že osmič od zadnjih devetih srečanj znova zabeležil poraz. "Fantje so trdo igrali in se borili. Imeli smo možnosti za zmago, a proti ekipi, kot je Detroit si ne smeš privoščiti napak," je po tekmi menil trener Phoenixa Bob Francis. Po navajanju časnika Forbes je moštvo iz Detroita na lestvici največjih proračunov uvrščeno najvišje, medtem, ko so Javorovi listi iz Toronta najbolj dobičkonosna ekipa.

V Philadelphii se je Michal Handzus tako pridružil Davidu Legwandu, oba pa sta zmagovalni zadetek dosegla proti Rangerjem iz New Yorka. Legwandu je to uspelo 23. decembra 2000. New York je izenačil po zadetku Erica Lindrosa v drugi tretjini in tako pred skoraj 20.000 gledalci gostom priigral podaljšek. Po izjemno napadalni igri domačega moštva, je imel precej dela vratar Dan Blackburn, ki je od 35 strelov na svoj gol trikrat moral priznati premoč. Njegov kolega v nasprotnih vratih sicer ni bil tako zaposlen, Roman Cechmanek je od 26 strelov le dvakrat iskal plošček za svojim hrbtom. "Nocoj sem dal priložnost nekaterim igralcem, ki sicer ne igrajo prav veliko, saj so Therien, Desjardins in LeClair poškodovani," je po zmagi dejal trener Philadelphie Ken Hitchcock: "Mislim, da smo videli, kako se je igra naših starejših igralcev precej izboljšala."

Srečanje v Los Angelesu je prineslo zmago gostom iz Nashvilla. Slednji so tudi bolje začeli. Po prvi tretjini je namreč semafor kazal 2:0 v korist gostov, že tretji minuti je najprej zadel Adam Hall, dve minuti pred koncem pa je bil uspešen še Scott Walker. V drugi tretjini nekaj več kot 15.000 obiskovalcev ni videlo zadetkov, v zadnjem delu pa je upanje domačim znova vrnil Mike Cammalleri, ki je že v prvi minuti premagal Tomasa Vokouna. Andy Delmore je le nekaj minut kasneje povišal vodstvo gostov že na 3:1, Mathieu Schneider pa je pet minut pred koncem srečanja postavil končni izid 2:3 in tako le malo omilil poraz domačih. Andy Murray, domači trener, se sicer ni strinjal z nekaterimi sodniškimi odločitvami, vendar te niso bile krive za poraz: "Zdi se mi, da sojenje ni bilo povsem korektno, a največ napak smo napravili že v uvodni tretjini. Tako velik zaostanek je težko nadoknaditi in gostje so upravičeno slavili zmago."

Vodstvo lige NHL je sinoči podelilo tudi nagrade Lesterja Patricka. Le to so si prislužili Ray Bourque, Willie O'Ree in Ron DeGregorio. Nagrado prejmejo tisti, ki imajo posebne zasluge v hokeju, imenuje pa se po hokejskem igralcu, ki je kar 50 let deloval v ameriškem hokeju. Lester Patrick je v svoji dolgoletni karieri opravljal funkcijo igralca (z Rangerji je osvojil tudi dva Stanleyjeva pokala), trenerja in direktorja moštva.

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA