Šport

Tudi Lippi odstopil

Rim, 12. 07. 2006 11.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Z mesta selektorja italijanske nogometne reprezentance je odstopil Marcello Lippi in užalostil vso Italijo.

Junak italijanskega nogometa se poslavlja z mesta selektorja
Junak italijanskega nogometa se poslavlja z mesta selektorja FOTO: Reuters

Novico je sporočil tiskovni predstavnik Italijanske nogometne zveze (FIGC). "Že med svetovnim prvenstvom sem napovedal, da po končanem mundialu bržkone ne bom več selektor, a sem želel še v miru premisliti," je bila prva Lippijeva izjava po oznanitvi, za vso Italijo, žalostne novice.

Lippi je potrdil, da je za njim izjemno obdobje. "Zahvalil bi se rad zvezi za izkazano zaupanje ves čas mojega mandata. Sam sem se oddolžil z uspehom, ki bo zapisan v anale italijanskega nogometa in bo še dolgo živel v srcih navijačev," je dejal zdaj že nekdanji selektor, ki je v nedeljo "azzurre" popeljal do četrtega naslova svetovnega prvaka, prvega po letu 1982. "Sodeloval sem z izjemno generacijo nogometašev in verjamem, da bo še osvajala naslove tudi v prihodnosti," je prepričan Lippi.

Lippi je zanikal govorice, da naj bi se kmalu znašel na klopi angleškega velikana Manchester Uniteda in dejal, da sploh ne zna angleško, zato nikakor ne bi mogel delati v nobenem izmed klubov angleške premier league. Za zdaj še ni razkril načrtov za prihodnost, italijanski mediji pa špekulirajo, da si bo privoščil leto oddiha.

58-letni Lippi je mesto selektorja italijanske nogometne zveze prevzel julija 2004, po slabi predstavi Italije na evropskem prvenstvu na Portugalskem. Prej je reprezentanco vodil Giovanni Trapattoni. V dveh letih, ko je reprezentanco vodil Lippi, je Italija izgubila le dvakrat, in sicer proti Islandiji in proti Sloveniji.

Čeprav je bil Lippijev odstop pričakovan, saj ga je sam napovedoval zadnjih 14 dni, pa ga je domača javnost težko sprejela. Za njegovega naslednika se največkrat omenjajo imena Roberta Donadonija, Gianluce Viallija in Alberta Zaccheronija.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.