Šport

Slovenski tekmeci aktivni

Ljubljana, 07. 02. 2008 10.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V sredo zvečer so bili aktivni tudi slovenski tekmeci v kvalifikacijah za nastop na SP 2010.

Jan Koller proti Poljakom ni izkoristil najstrožje kazni.
Jan Koller proti Poljakom ni izkoristil najstrožje kazni. FOTO: Reuters

Z vidika slovenske nogometne reprezentance in novega kvalifikacijskega ciklusa za uvrstitev na svetovno prvenstvo 2010 je bila poleg slovenskega obračuna z Danci v sredinih prijateljskih tekmah najbolj zanimiva tekma med Poljsko in Češko, ki nastopata v isti kvalifikacijski skupini kot Slovenija.

Na nevtralnem terenu na Cipru so bili boljši Poljaki, ki so slavili z gladkih 2:0. Oba zadetka so poljski nogometaši dosegli v prvem polčasu, strelca sta bila Lobodzinski (6.) in Lewandowski (29. minuta). V isti skupini kot Slovenija bo igrala tudi Slovaška, ki je gostovala na Madžarskem ter iztržila remi. Madžari, ki se bodo marca v prijateljski tekmi pomerili tudi s Slovenci, so prek Gere (54.) povedli, izenačil je Šestak (64.).

Neuspešni so bili Severni Irci, še eni nasprotniki izbrancev Matjaža Keka v kvalifikacijah, doma so izgubili z Bolgarijo, znanko Slovenije v prejšnjih kvalifikacijah. Za minimalno zmago gostov je zaslužen kar domači igralec Evans, ki je dosegel avtogol (38.).



KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.