Šport

Ronaldu dvojna krona

London, 23. 04. 2007 19.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

22-letni Cristiano Ronaldo je najboljši nogometaš na angleškem prvenstvu tako med mladimi kot med ostalimi nogometaši.

Po letu 1977 je Cristiano prvi, ki je dobil nagradi za najboljšega nogometaša med mladimi in med vsemi na angleškem prvenstvu
Po letu 1977 je Cristiano prvi, ki je dobil nagradi za najboljšega nogometaša med mladimi in med vsemi na angleškem prvenstvu FOTO: Reuters

Odlični nastopi v tej sezoni so nogometašu Manchester Uniteda in portugalske reprezentance Cristianu Ronaldu prinesli prvi prestižni nagradi. Dvaindvajsetletni Ronaldo je bil namreč izbran za najboljšega nogometaša v angleškem prvenstvu tako v konkurenci mladih nogometašev kot v absolutni konkurenci, kar je prvi tovrstni primer po letu 1977, ko se je obeh naslovov veselil Andy Gray.

Ronaldo je navijače Manchester Uniteda razveseljeval vso sezono, med drugim je s 16 zadetki eden najbolj uspešnih strelcev v najelitnejši družbi, in je gotovo eden od najbolj zaslužnih, da se njegovo moštvo uspešno bori za končno zmago v kar treh različnih tekmovanjih. V domačem prvenstvu je Manchester United vodilni na lestvici s tremi točkami naskoka pred prvim zasledovalcem (Chelsea), prav tako pa je še vedno v konkurenci za končno zmago v angleškem pokalnem tekmovanju (pokal FA) in ligi prvakov, kjer se je po izjemni igri proti Romi že uvrstil v polfinale.

"To je zame izjemna noč in velika čast," so bili prvi odzivi Ronalda po sinočnji razglasitvi rezultatov najboljših. "Še posebej sem vesel dejstva, da so zame glasovali igralci, ki so se morali odločiti med številnimi odličnimi nogometaši. Zdaj si le še želim, da bi še naprej trdo delal in še napredoval, pri čemer mi bosta nagradi služili kot dodatni motiv," je še dejal Ronaldo.

V konkurenci najboljših mladih nogometašev je Portugalec dobil največ glasov med nogometaši, pred katerimi je še blesteča kariera. Drugo mesto je namreč osvojil Arsenalov nogometaš sredine igrišča 19-letni Cesc Fabregas, ki je bil prav tako v ožjem izboru za najboljšega v absolutni konkurenci, tretje pa 20-letni bočni igralec Tottenhama Aaron Lennon. V konkurenci najboljših je Chelseajev napadalec Didier Drogba zbral drugo največje število glasov, medtem ko je Ronaldov sotekmovalec pri Manchesterju Unitedu Paul Scholes končal na tretjem mestu.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.