Šport

Rokometaši preživeli eksplozijo

Ljubljana/Cangas, 16. 11. 2007 12.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenski rokometaši, ki si kruh služijo pri španskem drugoligašu Cangasu, so bili ponoči priča siloviti eksploziji.

Špansko mesto Cangas velja za nekakšno zatočišče slovenskih rokometašev. Ekipa Cangas, ki je pred leti veljala za eno bolj perspektivnih, ima v letošnji sezoni tri slovenske igralce. V obmorskem mestu v pokrajini Galicija igrajo Korošec Borut Ošlak, Celjan Luka Kisovec in Velenjčan Samo Rutar.

Borut Ošlak je lani še nosil dres Celja Pivovarne Laško, nato pa se je preselil k španskem Cangasu.
Borut Ošlak je lani še nosil dres Celja Pivovarne Laško, nato pa se je preselil k španskem Cangasu. FOTO: Slavko Kolar

Njihove predstave so v letošnji sezoni zelo dopadljive, bolj kot sama igra pa je v ospredju eksplozija, ki je v mestu Cangas odjeknila v četrtek. Po prvih informacijah naj bi razneslo pet kilogramov plastičnega eksploziva. Žrtev ni bilo.

Eksplozija prestrašila rokometaše

"Meni je Borut dejal, da se je dogodek zgodil kakšnih 30 metrov stran od njegovega bloka. Ponoči ga je kar malce streslo, vendar ni nič hujšega," je za 24ur.com povedal agent omenjenih igralcev Matej Burger, ki se nam je javil iz Barcelone.


Eksplozija je odjeknila v neposredni športne dvorane, kjer igralci tudi trenirajo in igrajo domače tekme. Španska policija je sporočila, da je bilo eksplozivno telo nastavljeno. Informacij o tem, kdo je kriv za eksplozijo ni. Policija primer še preiskuje.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.