Drugi športi

Novi grški grešnik je Gusis

Peking, 09. 08. 2008 08.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Grška olimpijska reprezentanca je ostala brez Tasosa Gusisa, ki zaradi zlorabe nedovoljenih poživil ne bo nastopil v Pekingu.

Doping1
Doping1 FOTO: Reuters

Potem ko je že v petek v javnost pricurljala vest o dopinškem grešniku v taboru grške olimpijske reprezentance, je grški olimpijski komite danes razkril še njegovo identiteto. Na olimpijskih igrah v Pekingu ne bo smel nastopiti 29-letni atlet Tasos Gusis, ki bi grške barve branil v teku na 200 metrov.

Gusisa, osmega z lanskega svetovnega prvenstva v Osaki, so pri jemanju nedovoljenih poživil ujeli v ponedeljek, v njegovem telesu pa so našli sledi steroida metiltrienolona. Isto sredstvo je uporabljalo tudi 11 grških dvigalcev uteži, ki so jih suspendirali že junija, plavalec Ioanis Drimonakos pa je metiltrienolon zlorabil maja.

Že na igrah pred štirimi leti v Atenah je bil zaradi dopinga izključen, prav tako šprinter na 200 metrov, Konstantin Kenteris. Takrat je bila to velika afera, saj se je Kenteris skupaj z reprezentnančno kolegico Ekaterino Thanou izognil doping kontroli. Zaradi tega sta bila oba avtomatično pozitivna.

Thanoujeva je letos dobila prepoved nastopa v Pekingu, s pozitivnim rezultatom Gusisa pa je očitno, da je doping med grškimi šprinterji še vedno prisoten.


KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.