Drugi športi

Trener Boštjana Buča pozitiven na dopinškem testu

Amsterdam, 11. 07. 2008 13.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Evropski rekorder na 3000 m zapreke Nizozemec Simon Vroemen je bil po poročanju nizozemskega časnika NRC pozitiven na dopinškem testu.

Simon Vroemen
Simon Vroemen FOTO: Reuters

Devetintridesetletni Simon Vroemen, ki je vse od lani tudi trener slovenskega rekorderja in olimpijca Boštjana Buča, je potrdil pozitiven test, v njegovem telesu pa so našli anaboličen steroid metandienon.

Zdaj nizozemski atlet zahteva, da se druga analiza omenjenega vzorca opravi na inštitutu v Kölnu. "Komaj čakam na izide testa B. Za zdaj namreč ne znam pojasniti malenkost povišane ravni hormona. Morda je bil ta v govedini, ki sem jo jedel v Egiptu. Star sem 39 let in pri koncu kariere. Res nisem tako neumen, da bi si privoščil takšen črn madež na karieri in namenoma zlorabljal prepovedana sredstva. A vendar želim zadevi čim prej priti do dna," je dejal Vroemen.

Nizozemec je 11. junija na mitingu v Cottbusu tekel 8:12,50 minute, kar je tretji izid sezone na svetu, zato velja tudi za enega od favoritov za kolajne na avgustovskih olimpijskih igrah v Pekingu. Na zadnjih OI leta 2004 v Atenah je bil šesti, leta 2002 pa je v Münchnu osvojil naslov evropskega podprvaka.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.