Drugi športi

VIDEO: Tiselj še ne pozna celjskih ciljev

Celje, 24. 06. 2008 14.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Rokometni klub Celje Pivovarna Laško je minuli teden po mesecih negotovosti le dobil novega trenerja članske ekipe.

Tone Tiselj
Tone Tiselj FOTO: Reuters

Prvi mož celjske stroke je bolj ali manj pričakovano postal 47-letni Celjan Tone Tiselj, ki se tako po dveh sezonah dela v tujini (Danska in Črna Gora) vrača v Slovenijo.

Sicer pa v Celju ni prvič trener, saj je celjsko moštvo prvič vodil v letih 1990-1992, ko je Pivovarna Laško postala generalni pokrovitelj celjskega kluba, ki je največji uspeh doživel v neponovljivi sezoni 2003/2004, ko so Celjani postali evropski klubski prvaki. Tiselj, ki je s Krimovkami dvakrat postal evropski klubski prvak, slovensko moško reprezentanco pa je popeljal do srebra na EP 2004, se torej po 18 letih vrača v klub, ki je po osvojitvi evropskega naslova v zadnjih dveh sezonah zašel v krizo.

Tiselj je povedal, da se je odločil, da bo po dveh letih dela v tujini nekaj časa spet preživel v domovini. Ob tem je še dejal, da je zavrnil ponudbo ženskega kluba Valcea iz Romunije, ki ima cilj postati evropski klubski prvak. "Mislim, da smo na začetku nove poti. V preteklosti se nisem velikokrat resno pogovarjal s Celjani. Resni pogovori so bili le v letu, ko sem postal profesionalni trener, nato pa sem odšel v Italijo," je pojasnil Tiselj, ki je v minulem času delal polovico časa kot ženski trener, polovico pa kot moški trener. Romunska ponudba je bila v vseh pogledih najboljša (dobro organiziran klub, dober igralski kader, denar), vendar je pretehtala odločitev, da se vrne domov k družini.

"Cilje z moštvom bom predstavil pred začetkom nove sezone, saj se moram glede tega pred tem še dogovoriti s klubskim vodstvom. Na sestavo ekipe nimam velikega vpliva. Poskušali bomo najti rešitve še na desni strani napada, saj sta klub zapustila Aleksander Stojanović in Igor Kos. Vrnitev Vugrinca? Renato Vugrinec je ena od možnih rešitev za to igralno mesto, vendar ne vem, kako daleč so pogovori z njim. Večjih sprememb tudi ne bo v strokovnem štabu moštva," je bil redkobeseden Tiselj, ki posebnih želja glede morebitnih tekmecev pred žrebom lige prvakov — ta bo prihodnji petek v Göteborgu na Švedskem —, nima.

Želi si le, da bi bili nasprotniki atraktivni, da bi v Zlatorog privabili celjske navijače. Zaveda se, da bosta doma največja konkurenta spet Gorenje Velenje, predvsem pa Cimos Koper, ki je naredil velik korak naprej, ob tem pa so bili Celjani v zadnjih sezonah nekoliko slabši. Z ekipo še ni imel stika, je pa že govoril z nekaterimi igralci. Prizadeval si bo za športni način življenja igralcev tako na igrišču kot izven njega. Je pa ob tem še dodal, da ga funkcija selektorja reprezentance v tem trenutku ne zanima.

Sicer pa bodo Celjani priprave na novo sezono začeli 28. julija. Te bosta morala zaradi reprezentančnih nastopov na olimpijskih igrah izpustiti kapetan Edvard Kokšarov in hrvaški krožni napadalec Renato Sulić.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.